Subprefectul Danu si-a tras masina pe masura

Subprefectul Danu si-a tras masina pe masura

0 126

Asa pipernicit si cam adus de caroserie, Trabantul a implinit 50 de ani. Uzinele est-germane si cateva milioane de posesori excentrici sau doar nostalgici au sarbatorit in urma cu doua zile o jumatate de secol de cand primul exemplar iesea pe portile fabricii.


Cea mai ieftina masina europeana, cum se laudau fabricantii ei la vremea lansarii pe piata, a devenit astazi un capriciu pentru satisfacerea caruia cei interesati trebuie sa se scobeasca uneori adanc prin buzunare. Mai ales daca doresc sa sofeze o limuzina Trabant sau macar o ganganie accesorizata mai de Doamne-ajuta.


La Brasov exista si un fan-club al trabantistilor, animat de un tanar pe nume Molnar Arpad, care se ocupa cu reconditionarea vechilor trabantele harbuite de vreme. Din mana lui ies minuscule bijuterii, numai bune de prins la reverul soferilor mai trasniti, care tin cu tot dinadinsul sa se inghesuie in caroseria cea mai stramta din lume.


Nu toti traiesc insa senzatia de conserva atunci cand se aseaza pe tapiseria unui Trabi. Unul dintre cei care, dupa ce se urca la volanul Trabantului, gaseste suficient loc sa se rasuceasca, eventual sa se mai si ridice in picioare, este fostul prefect al Brasovului. Actualul subprefect Aurelian Danu a intrat de curand in posesia unui Trabant si se declara extaziat de senzatia pe care o traieste cand il conduce. Si directorul RIAL, Sorin Paltanea, altminteri un munte de om, a cedat ispitei de a sofa un astfel de automobil miniatural.


Paltanea este, insa, exceptia. Pentru ca abia in cazul lui Danu se adevereste dictonul lejer adaptat cu omul potrivit in automobilul potrivit.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.