Subiectul Tractorul ajunge la petitii, carevasazica!

Subiectul Tractorul ajunge la petitii, carevasazica!

0 65

Este cunoscuta insistenta cu care fostul liberal vrea sa demonstreze ca privatizarea Tractorul SA de catre AVAS in favoarea celor de la Flavus Investitii s-a facut in conditii nu tocmai cusere. Elanul avocatului brasovean a fost doar temperat temporar de decizia din aprilie a Comisiei Europene cu privire la acordarea de catre statul roman a unui posibil ajutor de stat in cazul vanzarii platformei Tractorul Brasov. Asa cum suna comunicatul Agentia de Valorificare a Activelor Statului din acea perioada, Potrivit „Comisia Europeana a stabilit ca prin vanzarea tuturor activelor ca intreg, realizata de lichidatorul selectat de AVAS (Casa de Insolventa Transilvania), Autoritatea a obtinut pretul cel mai ridicat de pe piata, nu a renuntat la resursele statului si a actionat ca un agent economic intr-o economie de piata”. Concluzia ar fi ca „vanzarea nu implica un ajutor de stat, pretul obtinut fiind corect”.
Investigatia Comisiei Europene dateaza de prin septembrie 2007, cand senatorul de atunci Nicolae Vlad Popa actionase in instanta AVAS-ul si compania castigatoare, Flavus Investitii SRL, pe motiv ca punctul prin care AVAS conditiona pastrarea obiectului de activitate al uzinei pe urmatorii zece ani si reangajarea cu preponderenta a fostilor angajati ai uzinei ar fi condus la reducerea semnificativa a pretului platformei.
Popa ar fi dorit ca instanta sa anuleze contractul de vanzare-cumparare prin care cei de la Flavus Investitii au achizitionat platforma Tractorul la un pret de 82 de milioane de euro.
Agitatia sa, neimpartasita deloc de catre colegii de partid, parea ca s-a terminat odata cu rezolutie CE, care n-a gasit nici urma de ajutor de stat in vanzarea Tractorul.
Daca n-a mers, insa, la Comisie, poate ca iese la petitii. Comisia de petitii a Parlamentului European se va afla in aceasta saptamana la Brasov pentru a analiza un document legat de privatizarea societatii Tractorul SA Brasov, dar si petitii referitoare de taxa de prima inmatriculare. Potrivit statisticilor, Romania ocupa locul al treilea in topul petitiilor adresate legislativului european.
Banuielile lui Popa par, oricum, alimentate de incetineala cu care Flavus Investitii dezvaluie ce anume urmeaza sa se petreaca pe platforma brasoveana si de insistenta cu care sunt mentionate proiectele imobiliare, in detrimentul productiei de tractoare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.