Subiectele tezelor unice la matematica au fost schimbate

Subiectele tezelor unice la matematica au fost schimbate

0 209

Aproximativ 400 de elevi ai claselor a VII-a din judetul Brasov au sustinut prima proba a sesiunii speciale a tezelor cu subiect unic la matematica. Este vorba despre cei care au absentat motivat la sesiunea care s-a desfasurat in data de 4 mai 2007.


Reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii au schimbat varianta de subiect pentru teza cu subiect unic la matematica, dupa ce au aflat ca intr-un judet s-au aflat subiectele inainte ca acestea sa ajunga oficial la elevi. Reprezentantii MEC au extras varianta de subiect cu numarul 9, insa la scurt timp, acestia au constatat ca inspectorii de la Inspectoratul Scolar Mehedinti nu au accesat site-ul ministerului pentru a prelua subiectele in deplina siguranta, ci le-au luat printr-un alt procedeu. Pentru ca nu a mers internetul, inspectorii mehedinteni au cerut sa le fie transmise subiectele prin fax, de la colegii dintr-un alt judet. Acest lucru, potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei, implica faptul ca subiectele nu mai erau securizate si exista pericolul ca altcineva sa le afle inainte ca acestea sa ajunga la elevi. Din acest motiv, a fost extrasa o noua varianta de subiect.


?


Fara probleme la Brasov


Cu toate ca au existat unele disfunctionalitati in tara, in judetul nostru, examenul a decurs in conditii normale, iar subiectele au ajuns la timp, potrivit inspectorului scolar general, prof. Carmen Tanasescu. Elevii au fost supravegheati de profesori de alte specialitati sau invatatori.


Pe 8 iunie, elevii vor sustine teza la limba materna, iar pe 12 iunie, pe cea la limba romana.


?

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.