Subiectele finale pentru Bacalaureat, publicate pe Internet

Subiectele finale pentru Bacalaureat, publicate pe Internet

0 57

Incepand de vineri, 11 aprilie 2008, elevii claselor a XII-a, care sustin anul acesta examenul de bacalaureat au la dispozitie variantele finale de subiect pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii, www.bacalaureat2008.ro. Initial, variantele de subiect pentru Bac au fost publicate in data de 29 februarie, insa ele s-au aflat in dezbatere publica timp de o luna.
La presiunea elevilor si a sindicatelor din Educatie, o parte dintre subiectele propuse au fost modificate, pentru a fi mai accesibile. Ministrul Educatiei a precizat ca in variantele finale, „acolo unde a fost cazul, s-a procedat la o diminuare a gradului de dificultate a unor itemi”.
In comunicatul de presa emis de minister se arata ca itemii au fost propusi si verificati de catre 941 de cadre didactice cu experienta din invatamantul preuniversitar, acoperind toata gama de licee teoretice, tehnologice si vocationale, inclusiv cei care predau la clase de S.A.M.
Pozitia MECT fata de Federatia Educatiei Nationale si a Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti (FNAP) a fost extrem de critica: „Semnatarii dovedesc o lipsa profunda de cunoastere a sistemului de invatamant romanesc, a legislatitiei, regulilor si normelor aflate in vigoare. Ministerul considera ca retorica semnatarilor este structurata pe dezinformare si fraze lipsite de orice argument viabil. Este mai mult decat evident ca semnatarii continua sa fie partizanii unor grupuri de interese, si nu ai cadrelor didactice sau ai elevilor, asa cum sustin domniile lor. Prin ceea ce afirma, FEN se descalifica din calitatea de reprezentant al unei parti a profesorilor din Romania. Este incredibil, de asemenea, cum, din dorinta de a promova slogane electorale, FEN si FNAPIP isi permit sa foloseasca educatia si, ceea ce este inacceptabil, sa utilizeze argumente politicianiste si populiste doar ca sa serveasca unor interese discutabile, care transcend acelea care ii vizeaza pe elevi, cadre didactice, parinti”, se arata in comunicatul emis de MECT.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.