Subiectele de la Mate au încurcat socotelile la Evaluarea Naţională

Subiectele de la Mate au încurcat socotelile la Evaluarea Naţională

0 194

După două ore de examen proaspeţii absolvenţi de clasa a 8-a au părăsit sălile cu gândul la notele finale dar și la vacanța care va veni în curând și pentru ei

Au fost lacrimi de fericire și de tristețe la proba la matematică a Evaluării Naționale. Problemele de geometrie le-au dat bătăi de cap și celor mai bine pregătiți elevi. După două ore de examen proaspeţii absolvenţi de clasa a 8-a au părăsit sălile cu gândul la notele finale dar și la vacanța care va veni în curând și pentru ei.
Cele trei cerințe ale problemei de la subiectul al III-lea de la proba de matematică i-au pus în dificultate pe absolvenții claselor a opta. Este vorba de o problemă de geometrie cu un tetraedru regulat pentru care copiii a trebuit să demonstreze mai multe egalități. Destul de greu, au spus cei mai mulţi dintre candidaţii la examen.La porțile școlilor au stat părinții care au vrut să ia pulsul chiar de la fața locului. După un an greu cu program încărcat, cu meditații și mai ales mult stres părinții au putut răsufla ușurați.
Proba de matematică s-a desfășurat fără probleme la Brașov. La evaluarea de miercuri au fost prezenți 3661 de copii iar 90 au fost absenți.
Pentru 6 elevi cu varicelă s-au organizat săli separate supravegheate şi comisie separată.

O parte din elevii claselor a opta mai au de susținut astăzi proba la limba maternă. Astfel 183 de elevi vor susține proba la limba germană și 159 la limba maghiară. Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie iar în aceeași zi se pot depune contestațiile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.