Subiecte la romana au dat batai de cap elevilor

Subiecte la romana au dat batai de cap elevilor

0 103

Elevii claselor a VII-a si a VIII-a au scapat de emotiile tezelor cu subiect unic din acest semestru. Ultima proba a tezelor cu subiect unic a fost la limba si literatura romana. Daca elevii claselor a VII-a nu au intampinat probleme in rezolvarea subiectelor, acestea fiind considerate de nivel mediu, la clasa a VIII-a a fost ceva mai complicat. Copiii au avut de rezolvat subiectul cu numarul 9, din cele zece variante posibile.


Subiectul care a dat batai de cap elevilor de clasa a VIII-a a fost compunerea pe baza unui text destul de greu descifrabil. „Am avut de alcatuit o compunere de 15-20 de randuri, in care sa ne exprimam opinia despre semnificatiile poeziei «Nici nu-i pasa» de Tudor Arghezi. Acesta a fost singurul subiect care mi-a ridicat probleme. In rest, nu a fost greu. Sper totusi sa iau o nota mare”, a declarat o eleva de clasa VIII-a.


Copiii, parintii, dar si profesorii vor afla rezultatele in maximum trei zile. In intervalul urmator afisarii rezultatelor, profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, iar dupa cinci zile, se pot depune si contestatiile. Termenul-limita pina la care acestea pot fi depuse este 11 ianuarie 2008. Elevii care nu au sustinut tezele in aceasta sesiune au la dispozitie perioadele speciale de teze prevazute prin calendar. Pentru semestrul I, elevii pot participa la teza sau tezele la care au absentat in perioada speciala din luna februarie, astfel: 12 februarie 2008 la matematica, 15 februarie la limba si literatura materna, 20 februarie la limba si literatura romana si 22 februarie la istorie sau geografie, dar numai pentru clasa a VIII-a. Daca si de aceasta data elevii vor absenta, va fi organizata o noua sesiune speciala in mai-iunie.


?


Notele obtinute la teze nu se vor mai rotunji


Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat noi reguli la calcularea mediei. Astfel, notele obtinute la teze nu se vor mai rotunji la calcularea mediei generale a tezelor, care reprezinta 50% din media de admitere la liceu, ci se vor calcula cu doua zecimale, fara rotunjire. Acest lucru se va intimpla doar in cazul calcularii mediei generale a tezelor. Noul articol prevede ca: „Nota la fiecare din tezele cu subiect unic, care se ia in calculul mediei generale la teze, se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele acordate de cei doi profesori evaluatori”.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.