Subiecte confuze la evaluarea la matematica

Subiecte confuze la evaluarea la matematica

0 975

Cand au ajuns la cerinta 6 din subiectul 1, candidatii au avut un moment de confuzie. Intr-o diagrama erau prezentate notele unor elevi obtinute la un test de matematica si li se cerea sa raspunda care este numarul de elevi care au obtinut nota 5. Avand in vedere ca diagrama nu specifica pe care parte sunt notele si pe care elevii, candidatii au fost astfel bagati intr-o ceata totala

Examen cu scandal la matematica. Elevii de clasa a opta au trecut astazi prin ultimele emotii ale sfarsitului de gimnaziu. De dimineata, scolarii brasoveni au intrat in salile de examen pentru a sustine ultima proba a evaluarii nationale de anul acesta, cea de matematica. Cand au ajuns la cerinta 6 din subiectul 1, candidatii au avut un moment de confuzie. Intr-o diagrama erau prezentate notele unor elevi obtinute la un test de matematica si li se cerea sa raspunda care este numarul de elevi care au obtinut nota 5.
Avand in vedere ca diagrama nu specifica pe care parte sunt notele si pe care elevii, candidatii au fost astfel bagati intr-o ceata totala.
Unii au dat cifra 3 ca fiind raspunsul corect, in timp ce altii au scris ca raspunsul corect este 8. Imediat dupa terminarea examenului, pe internet a aparut o petitie semnata de mii de persoane prin care se cere validarea ambelor raspunsuri.
Cu privire la restul cerintelor, la fel ca la examenul de Limba si Literatura Romana, elevii claselor a opta au spus ca examenul a fost de nivel mediu.
Elevii isi vor afla rezultatele pe 1 iulie pana la ora 16:00, iar cine va dori sa depuna contestatie o va putea face in aceeasi zi intre orele 16:00 si 20:00. Contestatiile vor fi rezolvate in perioada 2-4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.