Sub cupola „iepocii Trăian Băsescu”, SRI şi marile parchete au destructurat economic...

Sub cupola „iepocii Trăian Băsescu”, SRI şi marile parchete au destructurat economic și politic România !

Oficial e …foarte bine!, până s-a descoperit ca, tot oficial, e foarte …rău! Tocmai în perioada 2004 – 2014 (perioada de glorie a Binomului SRI-DNA) cand Serviciul Român de Informaţii a pus în aplicare 248.711 mandate pe siguranţa naţională şi la cererea marilor parchete (pe protocol).
În realitate, pe un singur mandat de 6 luni, puteau si erau ascultate zeci de persoane. Recent Comisia parlamentară de control a SRI a estimat că au fost ascultate până la 30 de persoane pe un mandat, şi peste 6 milioane de români în total.Vom face mai jos calculul matematic doar pentru o singură persoană, pentru a ne apropia cât de cât de sumele cheltuite în realitate. 

Costul unei zi de filaj: 3000 euro/zi/persoană !! Costul unei perioade de 6 luni de monitorizare a unei persoane: 3000 x 180 zile = 540.000 euro/persoană/mandat de 6 luni!
Costul total al celor 248.711 mandate oficiale puse în operare de SRI în perioada 2005-2014:540.000 x 248.711 = 134.303.940.000 euro total al costul filajelor SRI pe perioada 2005-2014!

Ce se putea face în România cu  134 miliarde de euro?
– toate autostrăzile şi drumurile naţionale; – toate spitalele şi şcolile;
– pensia minimă putea fi mărită la minimum 500 euro/lunar;
– salariul minim pe economie la stat putea fi mărit la minimum 500 euro/lunar;  şi tot nu am fi reuşit să acoperim uriaşa sumă…

Sigur, în realitate avem convingerea că sumele tocate în România pe interceptări au fost mult mai mari. Pentru că cele 248.711 mandate (şi cele pe care nu le ştim din perioada 2015-2017) au privit în realitate circa 6 milioane de români.

Poate de aceea bugetele SRI s-au dublat de la un an la altul, continuu. Poate de aceea rapoartele SRI din 2016 încoace nu au fost încă aprobate de Parlament. Poate de aceea SRI a devenit instituţia de control a Parlamentului.
Poate de aceea până în prezent SRI …poate sa intercepteze în continuare toată populaţia fără bază legală prin Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor – înfiinţat în secret printr-o hotărâre CSAT, care l-a nominalizat autoritate naţională de interceptări, deşi acest lucru putea fi posibil doar prin lege – care în fapt este o unitate militară secretă a SRI, unde nimeni nu are acces. Şi totuşi, calculele matematice de mai sus depăşesc cu mult bugetele anuale aprobate de Parlament pentru SRI, DNA şi alte parchete…

De unde au venit aceşti bani? S-au luat în secret de la bugetul de stat? Şi de aceea nu s-au mai construit autostrăzi, spitale, şcoli şi alte investiţii comunitare?  Pentru ca la fiecare început de exerciţiu financiar erau alocate sume pentru aceste investiţii,dar care nu se mai făceau? Foarte posibil!
S-au obţinut fonduri speciale din afaceri secrete ale SRI (firme acoperite care câştigau toate licitaţiile la comandă)? Foarte posibil!

Cert este că sub iepoca Traian Băsescu, SRI şi marile parchete au distrus structura derezistentza a  României, cheltuind sume uriaşe, urmărind cam toată populaţia activă economic si politic, practic distrugând ce mai ramasese vertical in clasa politică folosind „dosare penale”, interferand mediul de afaceri, penetrand presa liberă, magistratura sănătoasă si ce mai ramasese in picioare…
Din pacate, in frunte cu fostii sefi ai acelor „centrale” de „comenzi nestiute”, nimeni nu a răspuns până în prezentin fața Legii. Cu un Procuror General cum este fostul sef al Parchetului Alba (la rândul lui cu Dosar!!), nimic nu mai e de mirare !! (sinteza – ddrujan)

 

COMENTARII

  1. Cred ca autorul are dreptate fiindca tradatorul coldea l-a amenintat cu inchisoare pe Sebastian Ghita atunci cand ii spunea ca ar trebui construit un drum national care sa lege Ardealul de Bucuresti.
    Sebastian Ghita poate fi considerat un erou natioanal fiindca a declansat spargerea binomului de tradatori coldea-kovesi prin declaratiile lui si prin ajutorul lui Andronic care a recunoscut ca s-a intalnit cu coldea si Ghita (pe care nu-l cunoscuse inainte) pe aeroportul specificat de Ghita

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.