SUA – un om imparte bani pe strada

SUA – un om imparte bani pe strada

0 128

Un filantrop misterios a stat doua zile in spatele unui ghiseu improvizat in Times Square, din centrul New York-ului, impartind dolari la sute de persoane.
Acesta isi spune „Bailout Bill” (Bill care ajuta oameni). Barbatul indesat, cu o caciula de lana pe cap si cu ochelari negri, a stat, marti si miercuri, intr-un chiosc, numit Ghiseul salvarii, si a dat cel putin cate 50 de dolari persoanelor care s-au strans la coada, unii asteaptand si peste cinci ore. Cateva garzi imbracate in civil si inarmate au stat in chiosc si in jurul acestuia, pentru a-l proteja.
Gestul nu este dezinteresat, barbatul promovand un site de internet de mica publicitate, www.bailoutbooth.com. El va distribui in cateva zile 500.000 de dolari. „Decat sa cumperi un spot publicitar la televizor in timpul difuzarii Superbowl, dai o sansa persoanelor sa primeasca niste bani” in contextul crizei, a spus purtatorul sau de cuvant, Drew Tybus.
Cei care primesc bani trebuie sa explice problemele lor unui asistent care merge pe strada cu un microfon si o camera. „Mama mea e pe moarte”, a spus Mario, un barbat in cizme de cowboy, care se sprijinea de un baston. „Sa vedem ce va zice Bill”, a raspuns asistentul care a discutat cu Mario. Bill a decis sa ii dea 150 de dolari.
Un om fara adapost, Juan Vasquez, de 45 de ani, este recunoscator pentru cei 100 de dolari primiti. „Asta imi va permite sa imi spal lucrurile si sa imi cumpar mancare si tigari. Pentru mine, care nu am nimic, este mult”, a spus acesta.
Miercuri a fost ultima zi a lui Bill in New York, urmand sa ajunga in Washington, Boston si Philadelphia, a spus purtatorul de cuvant, care asigura ca filantropul va distribui in total jumatate de milion de dolari.
„Bill nu poate sa isi dea numele. El crede ca este prea riscant. Toata lumea stie ca are bani si va dati seama unde se poate ajunge”, a spus Drew Tybus.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.