SUA: poluarea cu CO2 va creste cu 40% pana in 2030

SUA: poluarea cu CO2 va creste cu 40% pana in 2030

0 78

Un document realizat de administratia americana avertizeaza ca dioxidul de carbon din atmosfera va creste cu 40% pana in 2030 daca nu se face nimic pentru limitarea emisilor acestui gaz.
Documentul sustine ca, in urmatoarele doua decenii, consumul mondial de energie va creste cu 44 de procente in urma reluarii cresterii si chiar expansiunii economiei globale.
Sursele de energie alternativa se vor multiplica si vor avea putere mai mare, insa nu vor face fata cererii mondiale. In consecinta emisiile de dioxid de carbon vor creste constant pentru a atinge 40 de miliarde de tone in 2030 fata de numai 26 de miliarde in 2006.
Raportul isi bazeaza estimarea pe normele legale in vigoare si avertizeaza ca acestea trebuie schimbate la nivel mondial pentru a reduce poluarea.
Documentul ar putea determina Washinghton-ul sa-si schimbe pozitia exprimata la forumul celor mai puternice economii ale lumii desfasutat zilele trecute la Paris. SUA au anuntat ca nu pot sa reduca emisiile poluante cu mai mult de 17 procente pana in 2020 fata de nivelul din 2005. Declaratia a starnit nemultumirea europenilor care vor o scadere a gazelor cu efect de sera de 25 la suta in raport cu 1990.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.