Stupefiant: de ce sunt secretizate rapoartele privind incendiile din spitale

Stupefiant: de ce sunt secretizate rapoartele privind incendiile din spitale

0 29

Ministerul Sănătății livrează un răspuns absolut stupefiant atunci cînd este întrebat de ce sunt secretizate pînă la această oră rapoartele privind marile tragedii din spitalele incendiate în ultimul an: GDPR nu permite, în numele protejării unor persoane fizice.
Deputatul USR Mihai Alexandru Badea a adresat recent o interpelare parlamentară ministerului Sănătății legată de cele 10 incendii din spitale din ultimul an, cu accent pe tragediile de la Piatra-Neamț, „Matei Balș” și Spitalul Constanța.
Deputatul a vrut să știe care e stadiul redactării şi publicării rapoartelor privind incendiile din spitalele menționate, dar a primit în aceste zile un răspuns aproape neverosimil de la secretarul de stat Levente Vass:
”Rapoartele de control nu pot fi publicate, întrucât aceste documente întocmite conţin date cu caracter personal(…)
Rapoartele de control întocmite de corpul de control al ministrului sănătăţii, urmare a acţiunilor de control la nivelul spitalelor, unde au avut loc incendii cu victime, au fost transmise organelor de urmărire penală competente(…)
Pe lângă problemele de clădiri, să ştiţi, câteodată uităm că un incendiu poate să pornească şi din alte motive, inclusiv umane(…)
Probabil, organele competente, după ce îşi termină cercetările, o să aducă la cunoştinţa celor interesaţi toate datele problemei”.
Mai pe scurt, în țara în care spectacolul cătușelor în direct la TV a ținut afișul ani de zile, românii nu pot afla absolut nimic – nici măcar parțial, cum a solicitat deputatul USR – din concluziile rapoartelor de control ale ministerului Sănătății pentru că trebuie protejate identitățile unor persoane prezente în rapoarte, în numele GDPR. Demn de menționat că, potrivit reglementărilor CSM, nici măcar anchetele penale nu pot fi secretizate în raport cu publicul, cu excepția anumitor aspecte. (B.T.I.)

Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.