Studenții Universității Transilvania au participat la evenimentul AFCO 21

Studenții Universității Transilvania au participat la evenimentul AFCO 21

0 64

AFCO 2021, cel mai mare eveniment din Brașov, în care studenții Universității Transilvania își prezintă lucrările de diplomă  și proiectele de grup în fața companiilor, a avut loc marți, la Aula Universității. Aproape 300 de lucrări au fost prezentate juriului și reprezentanților companiilor, iar în final, au fost  premiate 25 de proiecte, și alte două lucrări au primit marele premiu.

La ediția din acest an care a avut loc într-un cadru mai restrâns, fără prezența publicului. Studenții au avut ocazia să-și prezinte lucrările de diplomă sau proiectele de grup, pe un poster A1, astfel încât să convingă atât reprezentanții companiilor multinaționale, cât și juriul conferinței că propriul proiect merită să fie declarat câștigător.

Mai mult, studenții au avut ocazia să participe la interviuri și discuții cu reprezentanții companiilor, astfel că acest eveniment este pentru mulți o rampă de lansare pentru viitoarea carieră. În egală măsură, și companiile au luat pulsul actualei generații și auaflat care sunt interesele de cercetare ale studenților.

Tinerii și-au prezentat lucrările în cadrul celor 11 secțiuni, grupate pe domenii. Dintre acestea, două au fost dedicate proiectelor de echipă și doctoranzilor.

Proiectul „Automotive HMI Display” al studentului Niculcea Mircea Andrei, și proiectul „Obstacole psihologice în căutarea ajutorului de specialitate la persoanele de genul masculin” al studentei Iulia Grabovski, sunt cele două lucrări câștigătoare ale marilor premilor speciale Absolvenții în fața companiilor – AFCO 2021. Dintre multele proiecte înscrise în acest an, cele două lucrări ale studenților de la Facultatea de Inginerie electrică și Știința calculatoarelor și de la Facultatea de Psihologie și Științele educației sunt cele care au atras cel mai mult atenția juriului. Pe lângă acestea, au mai fost premiate alte 25 proiecte, fiecare declarate câștigătoare la secțiunea în care au fost înscrise.

Premiile au constat în trotinete electrice, ceasuri smart, tricouri și alte mici surprize pentru studenți.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.