Studentii straini le predau elevilor brasoveni

Studentii straini le predau elevilor brasoveni

0 89

In perioada 1 martie -30 aprilie 2009, AIESEC, cea mai mare organizatie de tineri din lume, se angajeaza in educatia a peste 1440 de liceeni din 9 orase, prin programul World Citizenship. AIESEC, cu ajutorul a 30 de traineri internationali, va incerca sa aduca o noua perspectiva in mentalitatea tinerei generatii din Romania, contribuind astfel la dezvoltarea personala si profesionala a elevilor de liceu.
A cincea editie a World Citizenship vine in acest an cu o noutate.
Proiectul se adreseaza in acest an nu doar elevilor de liceu, ci si elevilor de clasele a VII-a si a VIII-a. Proiectul creat de AIESEC Brasov le va oferi si gimnazistilor posibilitatea unei educari intr-un cadru non-formal, „lectorii” cursurilor fiind studentii din strainatate.
Pe baza acestor indicatori, tinerii vor sustine sesiuni de planificare a carierei si traininguri precum: includerea sociala, senzitivitate culturala, anti-discriminare, comunicare eficienta, responsabilitate sociala, dezvoltare personala, orientare in cariera si abilitati de antreprenoriat. Interactiunea cu studentii straini va consta si intr-un schimb cultural prin prezentari de tara sau activitati extrascolare de stimulare a creativitatii, studii de caz, proiecte ti simulari.
La fel ca in editiile anterioare elevii vor avea oportunitatea de a participa la sesiuni interactive sustinute de studenti din strainatate pe diverse teme, in limba engleza, prin care isi vor putea dezvolta abilitatile de lucru in echipa, gandirea strategica si cultura generala.
In cadrul proiectului vor fi evenimente precum World Cafe si Global Race pentru elevii de liceu, prin care acestia vor aplica ceea ce au invatat la training-uri.
AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri din lume fiind in peste 100 tari, iar in Romania de 19 ani. Proiectul se va desfasura in perioada 14 martie-26 aprilie iar aplicarile se pot face pe site-ul citizen.aiesecbv.ro, pana pe 14 martie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.