Studentii si-au luat in primire camerele din camine

Studentii si-au luat in primire camerele din camine

0 174
Mii de tineri au roit  in unitatile de cazare din Memorandumului si de pe Colina Universitatii, pentru a se instala pe cele 4233 de locuri puse la dispozitie pentru ei. Oferta Universitatii acopera  90% din cererile proaspetilor studenti; cei care studiaza deja la Brasov si au acumulat mai mult de 3 restante n-au mai prins loc in camere.
Cei ramasi pe dinafara s-au indreptat catre cele doua camine private din oras.
Insotiti de parinti si carand bagaje imense, mese si aparate electrocasnice, tinerii studenti au venit cu tot calabalacul pentru a-si lua camerele in primire.
Nu toata  lumea a avut locul asigurat in spatiile de cazare din Memorandumului si de pe Colina Universitatii; stundentii cu vechime au avut de dovedit ca se tin de invatatura. Valentin Munteanu, prorector al Universitatii Transilvania, spune ca la nivelul conducerii institutiei s-a decis conditionarea cazarii de un numar maxim de 3 restante.
Tineri din judete precum Vrancea , Prahova sau Dambovita au venit sa studieze la Brasov, atrasi mai ales de frumusetea orasului. Viitorii studenti la Universitatea Transilvania se declara sunt multumiti de conditiile de cazare.
Costurile sunt de 130 de lei pe luna in camere cu 4 locuri si baie pe hol si 145 lei pe luna in camera cu 2 locuri si baie in camera. Cei care au ramas pe dinafara au ales caminul privat.
La Brasov exista doua astfel de unitati: una dintre ele se afla in cartierul Astra si a trezit deja interesul multor studenti. Blocul este renovat si izolat termic, in camere sunt cate 4 paturi, mobilier nou, televizor si internet gratuit.
O luna de cazare aici costa 300 de lei cu toate utilitatile incluse. In celalalt camin privat din Brasov, situat in cartierul Bartolomeu, studentii pot opta pentru garsoniere sau apartamente, pentru care chiria lunara se ridica la 350 de lei la care se adauga utilitatile.
 
Vifor Rotar
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.