Studentii romani pot solicita locuri de munca in Germania

Studentii romani pot solicita locuri de munca in Germania

0 268

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) a anuntat ca actiunea de preselectare a studentilor solicitanti de locuri de munca in Germania pe perioada vacantei legale de vara pe anul 2007, de minim doua luni, se prelungeste si in intervalul 8-12 ianuarie 2007.


Pentru a se putea inscrie, studentii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. Astfel, trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, sa fie inscrisi la o facultate de stat sau la o facultate particulara acreditata si sa nu fie in primul sau ultimul an de curs. De asemenea, acestia trebuie sa detina cunostinte avansate de limba germana si sa fie apti pentru a desfasura activitati lucrative. Candidatii vor sustine un test scris de limba germana, iar actiunea de preselectare va avea loc la sediul Oficiului, din str Valter Maracineanu, nr 1-3, sector 1 – Bucuresti.


Participantii la concurs trebuie sa detina o copie dupa buletin sau carte de identitate si copie dupa pasaport (cu o valabilitate de minimum 6 luni), adeverinta de la facultate in care sa se specifice in ce an si ce tip de cursuri frecventeaza candidatul, iar daca este inscris la o facultate particulara sa prezinte dovada acreditarii, foaie matricola pe anul de studiu 2005-2006, recomandare de la unul din profesorii de curs si 3 poze tip pasaport.

Listele cu toate persoanele declarate admise vor fi afisate la data de 12 ianuarie 2007 pe pagina web a institutiei si la sediul OMFM.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.