Studentii nigerieni nu vor fi expulzati

Studentii nigerieni nu vor fi expulzati

0 87

Conducerea Universitatii Transilvania a cerut Politiei sa amane expulzarea a 5 studenti nigerieni. Cei cinci au fost depistati de catre politistii brasoveni cu permisele de sedere expirate si riscau sa fie imbarcati pentru Nigeria. Acum au fost pasuiti pana la sfarsitul lunii pentru a-si rezolva problemele. La Brasov invata 8 studenti nigerieni; pe fiecare dintre ei, anul scolar il costa circa 2000 de euro.
Cei cinci tineri nigerieni identificati joi cu permisele de sedere expirate sunt studenti la Facultatea de Stiinte Economice. Sunt printre putinii studenti straini care urmeaza cursurile facultatii brasovene pe intreaga perioada de studii.
Conducerea Universitatii a luat legatura cu politia, careia i-a solicitat sa amane punerea in aplicare a procedurii de expulzare. Promise Igboanugo are 28 de ani si este in anul II la Stiinte economice. Banii pe care ii trimite familia sa ca sa-l tina la studii la Brasov fac 4 zile pe drum. Pentru un an de scoala un student nigerian cheltuieste aproximativ 2000 de euro. Au incercat sa-si gaseasca locuri de munca insa nimeni nu le-a dat vreo sansa la Brasov. Cei cinci studenti nigerieni spera acum sa primeasca la timp banii de acasa pentru a-si putea continua studiile la Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.