Studentii detectivi

Studentii detectivi

0 143

In fiecare an, in octombrie, la inceput de an universitar, studentii intampina probleme cu locurile de cazare de prin camine, prea putine fata de necesitati. Iar cand cererea este mai mare decat oferta, apare si specula, mai ales din partea administratorilor de camine, dar si a unor angajati de la Administrativ.
De aceea studentii s-au hatarat sa organizeze actiuni pentru a-i prinde pe administratorii care iau spaga la cazare. Cu alte cuvinte, sa se transforme in detectivi.
Echipati cu camere ascunse, mai multi asemenea studenti justitiari vor sa puna capat spagilor pentru obtinerea unui loc in camin. Ei vor intra pe fir si vor organiza flagranturi in randul studentilor, administratorilor si intermediarilor, si aceasta mai ales daca ne gandim ca pretul unei camere in camin poate ajunge anul acesta si pana la o mie de euro.
Astfel, administratorii de camine banuiti ca umbla dupa spaga vor fi vanati de membrii Uniunii Studentilor din Romania, care pun pe roate, de astazi, DNA-ul studentesc.
”Principalii vinovati sunt administratorii de camine si sefii de camine. Studenti sunt si ei multi si am prins studenti, dar nu se rezolva nimic, trebuie sa prindem mai mari”, sustine Ion Poenaru, presdinte UNSR.
Ca sa puna mana pe administratori, intermediari si studenti care vand sau cumpara camere in camine, membrii Uniunii Naþionale a Studentilor din Romania se vor infiltra in randul studentilor si se vor echipa cu camere ascunse.

Rectorii ii sprijina pe studentii justitiari. Ei ii ameninta cu exmatricularea pe cei care-si vand locul din camin si cu disponibilizarea pe administratorii care se ocupa de astfel de lucruri.
Da, iata o idee care poate da roade si este demn de lauda faptul ca studentii, in lipsa interesului celor „mari” fata de doleantele lor, stiu sa se organizeze singuri. Le dorim succes in actiune.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.