Studenti activi si talentati de Zilele Universitatii

Studenti activi si talentati de Zilele Universitatii

0 758
Maraton de lectura, expozitii, demonstratii de resuscitare sau concerte sub bagheta profesorilor. Au fost cateva din activitatile prin care facultatile brasovene au sarbatorit Zilele Universitatii „Transilvania”. Facultatile tehnice, Literele, Medicina si Facultatea de Muzica au participat la eveniment prin manifestari specifice profilului.
Impreuna cu regretatul poet Andrei Bodiu, reprezentantii Facultatii de Litere  concepeau, in urma cu trei ani, un program dinamic, devenit tot mai popular in randul studentilor. „Literatura iese in oras” a insemnat, si anul acesta, lecturi organizate intr-un mic maraton, cu cinci opriri in principalele librarii ale orasului. 
Cursurile de Scriere Creatoare i-au initiat pe studenti in poezie, proza, dramaturgie,literatura non fiction sau literatura pentru copii.
Studentii de la Facultatea de Medicina au pregatit o demonstratie publica de tehnici de acordare a primului ajutor prin resuscitare cardio-respiratorie. Studentii din primii ani le-au explicat colegilor mai mari cum se realizeaza manevrele de resuscitare si masajul cardiac extern.  
Zilele Universitatii Transilvania s-au incheiat cu un concert la Aula „Sergiu Chiriacescu”, sustinut de profesoara Alexandra Fits alaturi de cativa studenti.
Cei care au asistat la concert au putut admira si expozitia din foaierul Aulei, cu titlul „Universitatea in imagini”.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.