Strugurii – vitamine si minerale pentru un plus de tinerete

Strugurii – vitamine si minerale pentru un plus de tinerete

0 124
Usor digerabili, bogati in vitamine si saruri minerale, strugurii sunt revigoranti, depurativi, dau energie, au efect diuretic si laxativ. Proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile. Pentru ca o cura cu struguri sa fie reusita este nevoie sa se respecte cateva conditii legate de alegerea strugurilor, modul in care se consuma si cantitatea. Strugurii au o actiune reconfortanta asupra organismului, cura fiind vitaminizanta si mineralizanta. Zaharul din struguri se asimileaza foarte usor, trecand direct in sange, aceasta fiind explicatia efectului lor energizant. Totusi, ai grija sa consumi struguri proaspeti, care au ajuns la maturitate, nu fructe care abia incep sa se coaca sau care sunt pe trecute. Trebuie sa-i mesteci bine, iar daca nu ai probleme intestinale sau digestive, ii poti consuma cu coaja si seminte – ambele fiind bogate in substante nutritive. Ideali sunt strugurii care provin din culturi biologice.
Are efect antiimbatranire: polifenolii, acizii grasi polisaturati au proprietati antioxidante, combat radicalii liberi – principalii factori ai imbatranirii si ai aparitiei ridurilor (polifenolii protejeaza fibrele de colagen si de elastina) – si calmeaza pielea iritata. In acest ultim caz, strugurii poti fi utilizati in compresele aplicate direct pe zonele cu probleme, eliminandu-li-se inainte coaja si samburii. Are proprietati fortifiante: glucoza, fructoza, continutul de zaharuri din fiecare bob este foarte mare (aproximativ 20%); vorbim de zaharuri care sunt usor de asimilat si care asigura o sursa deosebita de energie pentru organism. Vitaminele A, B1 si B2, C, PP pe care le contin strugurii ajuta si protejeaza, mai ales in perioada de toamna, de stres. Un ciorchine de strugure este un supliment deosebit atat pentru maturi, cat si pentru copii deoarece este o sursa de energie nu doar fizica, ci si mentala (printre altele, strugurii mai contin si fosfor). In fiecare toamna se recomanda pentru curatarea colonului si detoxifierea organismului o cura cu struguri timp de 2 zile.
 
STRUGURII TRATEAZA: bolile de rinichi (nefrita acuta, nefrita cronica, litiaza renala) • bolile cardiovasculare • bolile de ficat • tulburarile de nutritie • guta • unele alergii • afectiunile cailor respiratorii • anemia
Masca pe baza de struguri – efect de luminozitate Pentru o piele mai curata si mai luminoasa amesteca un strugure mare rosu, cu coaja si sambure, lasa-l intr-un vas la fermentat cateva ore, apoi aplica-l pe piele. Lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute si apoi clateste-ti pielea cu apa calduta. Efectul? Purifiant, exfoliant, antiimbatranire: pielea va fi mai neteda si mai luminoasa.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.