Strugurele alb – fortifiant al inimii si al plamanilor

Strugurele alb – fortifiant al inimii si al plamanilor

0 177

Este toamna si este singura perioada din intregul an in care toate pietele sunt pline de struguri.
Bobul de strugure are puteri miraculoase asupra organismului datorita vitaminelor care se regasesc in cantitati mari in acest fruct: vitamina C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, vitaminele D, K, E si F.
Strugurele este o „bomba” de vitamine extrem de benefica organismului. Datorita compozitiei sale complexe, acesta este un fortifiant al inimii, al vaselor de sange, dar si al plamanilor, avand efect antiasmatic. Pentru sistemul digestiv, actioneaza ca anticonstipant, iar pentru sanatatea creierului, prin cantitatea de vitamina B6, B9, B10 si magneziu, este un bun antinevrotic. Totodata, consumul de struguri are un efect anticancerigen, datorita continutului in procianidine.
Substantele din bobul de strugure alb, cum ar fi unii derivati heterociclici ai unor aminoacizi, pot ajuta o mare parte din celule sa nu se uzeze, ceea ce inseamna ca incetineste procesul de imbatranire, ajutandu-ne sa fim tineri o mai lunga perioada de timp. Ca urmare, celulele vasculare, renale, cele gliale din creier, ca si multe altele, raman pentru o perioada mai lunga tinere.
Acelasi aminoacid nou descoperit in coaja de strugure alb este cel care are grija si de sanatatea tesutului cardiac. Astfel, miraculosul aminoacid ciclic se fixeaza pe membrana fibrelor musculare ale inimii si determina o distributie mai exacta a curentilor electrici.
Toate aceste descoperiri fac din banalul strugure unul dintre cele mai importante fructe de pe fata Pamantului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.