Strudel care creste cantitatea de insulina

Strudel care creste cantitatea de insulina

0 84

Strudelul cu mere sau cu branza este un produs extrem de cautat pe care il putem gasi cu usurinta la orice patiserie de la colt de strada.
Cu ceva ani in urma, acest produs se realiza in casa se facea din ingrediente naturale, fara sa fie nevoie de aditivi. In zilele noastre, retetele au devenit din ce in ce mai complexe si acestea necesita diferite si numeroase substante chimice.
“Specialitatea de strudel cu ciuperci – congelat, nepreparat”, ce urmeaza a fi preparat, care are in compozitie: “Ciuperci 24%, faina de griu, grasimi vegetale si ulei, grasimi vegetale hidrogenate, zer, apa, brinza alba tip Feta, amidon de porumb, fulgi de porumb, sare, ceapa prajita, aromanti E 621 – monoglutamat de sodiu, pudra de ou, condimente (usturoi, ceapa, piper), smintina (15% grasime), glucoza, emulgatori E 471 – mono si digliceride ale acizilor grasi, E 472c – esteri glicerici ai acidului citric cu acizi grasi, coloranti: betacaroten – E 160”.
Strudelul analizat este un produs de patiserie cu profil nutritional dezechilibrat, cu exces de grasimi vegetale. Sunt utlizate in cantitati destul de mari grasimile hidrogenate, incriminate pentru aparitia bolilor cardiovasculare.
De asemenea, in compozitia produsului analizat intra si grasimi animale saturate aterogene din smantana. Strudelul contine si glucide cu absorbtie lenta, amidon din faina de griu, amidon din fulgi de porumb, amidon din porumb, dar si glucide cu absorbtie rapida (glucoza). Acestea streseaza pancreasul endocrin, fortandu-l sa produca intr-o perioada scurta de timp o cantitate mare de insulina. Consumatorii trebuie sa tina cont si de faptul ca strudelul contine o sursa de lactoza, sare si betacaroten. Acesta din urma nu este recomandat a fi consumat de fumatori pentru ca sporeste riscul aparitiei cancerului pulmonar.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.