Stresul si locul de munca

Stresul si locul de munca

0 78

Oameni de stiinta britanici au constatat ca stresul provocat de un loc de munca mai dificil creste riscul de imbolnaviri cardiace.


Studiul s-a desfasurat pe o perioada de 25 de ani si a avut ca subiecti circa 10.000 de functionariai serviciilor publice.


Astfel s-a putut constata la persoanele sub 50 de ani – din declaratiile lor – ca? cele ce nu beneficiau de suficient timp pentru exercitii fizice si pentru o alimentatie corecta erau cu 70% mai mult expuse riscului contractarii unei boli cardiace, dand totodata si semne vizibile de importante schimbari biologice.


In timpul studiului au fost monitorizate variatiile de puls, cantitatea de cortizol din sange si tensiunea arteriala.


Rezultatele acestor cercetari, coroborate cu altele in domeniu, nu pot decat sa ingrijoreze. De aceea este necesara cat mai multa miscare posibil si un regim de alimentatie ordonat si bazat pe produse usoare – legume, fructe, cereale integrate carne mai slaba, evitarea pe cat posibil a grasimilor animale. Nu este de neglijat nici autocontrolul, care poate diminu7a starea de stres prin autosugestie si, in cel mai rau caz, consultarea unui psiholog.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.