STRESUL cronic afecteaza memoria

STRESUL cronic afecteaza memoria

0 131

Cum apare stresul cronic? La serviciu, discutiile aprinse cu colegii, un termen de predare a materialelor prea mic, iar acasa, lipsa banilor, facturile enorme pentru utilitati, plus ratele pentru credite, toate aceste ganduri ingrijoratoare duc la aparitia stresului cronic cotidian.
Oamenii de stiinta au descoperit ca stresul afecteaza definitiv si iremediabil memoria.
Cercetatorii au descoperit ca substantele eliminate ca raspuns la o sursa acuta de stres pot afecta comunicarea dintre celulele creierului implicate in formarea si procesarea memoriei, conform unui studiu al americanilor de la Journal of Neuroscience, informeaza telegraph.co.uk.
Stresul duce la aparatia hormonului denumit cortizol, care poate face rau creierului.
Pentru a putea vedea daca exista intr-adevar o legatura intre stres si problemele de memorie, cercetatorii au tinut sub observatie, timp de trei ani, 52 de persoane cu varsta cuprinsa intre 65 si 97 de ani.
Dintre subiectii care deja aveau probleme mici cu memoria, cei care au fost stresati au avut un declin rapid al memoriei, tinzand sa aiba dementa.
Luna trecuta, un studiu publicat de cercetatorii de la Colegiul Universitar din Londra, a scos la iveala faptul ca angajatii stresati prezinta cu 66% mai multe riscuri de a dezvolta o maladie cardiaca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.