Străzile brașovene Carpaţilor, Calea Făgăraşului şi Bulevardul Saturn cele mai periculoase! Una...

Străzile brașovene Carpaţilor, Calea Făgăraşului şi Bulevardul Saturn cele mai periculoase!
Una din 620 de treceri neregulamentare ale străzii este fatală

0 153

Este statistica Poliţiei care a realizat şi un spot pentru a convinge pietonii să aleagă locurile semnalizate pentru a trece strada

Este statistica Poliţiei care a realizat şi un spot pentru a convinge pietonii să aleagă locurile semnalizate pentru a trece strada.
Strada Carpaţilor, Calea Făgăraşului şi Bulevardul Saturn rămân arterele braşovene unde se petrec cele mai multe accidente cu pietoni care traversează neregulamentar.
Cei care obişnuiesc să treacă strada prin locuri nesemnalizate îşi pun în pericol viaţa. Chiar dacă de cele mai multe ori scapă nevătămaţi, statistica poliţiei arată că una din 620 de treceri neregulamentare este fatală.

Cea mai recentă accidentare de acest fel la Braşov a avut loc pe Carpaţilor.
Potrivit agentului şef de poliţie Gabriela Dinu – purtător de cuvânt IPJ Braşov, poliţiştii încearcă să reducă trecerile neregulamentare prin acţiuni în trafic şi prin resistematizarea traficului pe arterele rutiere cu potenţial de accidente.
Scuzele celor care trec neregulamentar sunt diverse – dacă vârstnicii cred că au prioritate pentru că sunt în etate, tinerii nu au răbdare la trecere sau trec strada neregulamentar pentru că trecerea de pietoni este prea departe.

Potrivit statisticilor Poliţiei, indisciplina pietonilor (traversare neregulamentara a drumului, prezenta pietonilor pe partea carosabila sau alte abateri ale acestora) şi viteza (neregulamentara sau neadaptata la conditiile de drum) au fost, în ultimii ani, cele mai frecvente cauze ale accidentelor grave de circulatie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.