Strazi Pietonale noi in Brasov: Str. Muresenilor si Michael Weiss

Strazi Pietonale noi in Brasov: Str. Muresenilor si Michael Weiss

0 157
Un proiect de amploare al Primariei Brasov, care intentioneaza ca, dupa modelul marilor metropole, centrul orasului sa fie doar pietonal, propune o varianta de ocolire a zonei, pe la marginea padurii de Dupa Ziduri si peste paraul „Spurcata".
Tunelurile ar urma sa fie in zona Bastionului Graft si a Turnului Negru, tocmai pentru a proteja cele doua monumente istorice. Soseaua ar urma sa porneasca din Livada Postei si sa ocoleasca actualele strazi Muresenilor si George Baritiu, pe langa padure, prin zona Dupa Ziduri, si sa iasa pe la Maternitate peste paraul Graft, unde ar urma sa fie si cel de-al doilea tunel.
„Aceasta lucrare reprezinta ultima etapa din programul pe care l-am inceput in anul 2004, acela de a reda vechii cetati a Brasovului farmecul de altadata.
Am inceput cu transformarea strazilor din centrul istoric in zone pietonale, inlocuirea asfaltului cu piatra naturala, iluminatul public se face acum cu lampadare, care se incadreaza in arhitectura zonei, mobilierul urban este adaptat la aceasta zona istorica. Am inlocuit autobuzele de mare capacitate cu cele de mica capacitate, am interzis traficul greu in centrul istoric. Vom crea un drum de legatura care incepe la Livada Postei, in spatele Bibliotecii judetene si se termina la Maternitate.
Odata realizat acest tronson cu infrastructura necesara putem sa discutam de crearea de spatiu pietonal si pe strazile Muresenilor si Michael Weiss, strazi care in prezent sunt utilizate total sau partial pentru traficul rutier. Vom face un studiu de fezabilitate pentru a vedea costurile, iar apoi vom cauta sursa de finantare din bugetul propriu sau din fonduri europene ", a precizat primarul George Scripcaru, citat de cotidianul Adevarul.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.