Stratul de zapada de la Balea Lac atinge 10 cm

Stratul de zapada de la Balea Lac atinge 10 cm

0 85

Prima zapada din acest s-a asternut in zona inalta a muntilor, la Varful Omu ssi in zone turistice cum este la Balea. Stratul de zapada care s-a depus, in ultimele 24 de ore, la Balea Lac, in Muntii Fagaras, atinge 10 centimetri, in zona fiind inregistrate, joi dimineata, precipitatii mixte, sub forma de lapovita si ninsoare, informeaza Mediafax. Miercuri seara a nins si in Masivul Bucegi la Varful Omu, stratul de zapada atingand 5 centimetri.
Potrivit Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, in Muntii Fagaras, la peste doua mii de metri altitudine, stratul de zapada care s-a asternut in ultimele 24 de ore este de zece centimetri.
Precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare au debutat miercuri si au continuat pe toata durata noptii de miercuri spre joi, dar si joi dimineata. In plus, temperaturile au scazut ziua pana la 2 – 3 grade, iar noaptea au coborat sub zero grade.
Potrivit meteorologilor, ninsoarea se va opri joi dupa-amiaza si va fi inlocuita de un vant extrem de puternic, care va sufla cu peste 50 de kilometri la ora.
Salvamontistii le recomanda turistilor care doresc sa mearga la munte la acest sfarsit de saptamana sa se echipeze corespunzator.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.