Strategiei de dezvoltare durabila a Romaniei un proiect ce va fi lansat...

Strategiei de dezvoltare durabila a Romaniei un proiect ce va fi lansat in dezbatere

0 487

Presedintele Klaus Iohannis a avut marti, la Palatul Cotroceni, o intrevedere cu premierul Dacian Ciolos, cu presedintele Academiei Romane, Ionel Valentin Vlad, si cu guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, pe tema Strategiei de dezvoltare durabila a Romaniei. Potrivit unui comunicat al Presedintiei, in cadrul discutiilor, s-a convenit ca proiectul propus de Guvern sa fie supus dezbaterii, pe agenda Academiei Romane, cu participarea partidelor politice si a societatii civile.
Un comunicat difuzat la inceputul saptamanii de catre Administratia Prezidentiala informeaza ca „intalnirea a avut drept scop prezentarea contributiei Guvernului in materie de politici si reforme economice, pe termen scurt si mediu, in contextul Strategiei de dezvoltare durabila a Romaniei, care se elaboreaza in cadrul Academiei Romane si sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei”.
Potrivit sursei citate, „obiectivul principal al strategiei de dezvoltare este definirea unei viziuni si a anumitor directii de actiune in privinta domeniilor care pot sustine dezvoltarea sustenabila a Romaniei, precum cresterea competitivitatii economice, stimularea productivitatii (agricultura, industria si sectoarele creaAcademia Romana 2tive), a capitalului (investitiile si exporturile, fondurile europene, piata de capital) si alte elemente care creeaza conditii propice dezvoltarii capitalului romanesc si a economiei, cu impact pozitiv asupra fortei de munca si a calitatii vietii (educatia, sanatatea, infrastructura si debirocratizarea administratiei publice)”.
Comunicatul mai informeaza ca, „in cadrul discutiilor, s-a convenit ca proiectul propus de Guvern sa fie supus dezbaterii, pe agenda Academiei Romane. Prin implicarea institutelor economice si a cercetatorilor de specialitate in analiza si dezbaterea proiectului de Strategie, Academia Romana va avea rolul de facilitator”.
„In acest sens, s-a agreat lansarea acestei initiative, in vederea consultarii si dezbaterii publice, cu participarea partidelor politice si a societatii civile, proces in urma caruia vor rezulta directiile de dezvoltare durabila ale Romaniei”, se precizeaza in comunicat.

La intrevedere au mai participat, din partea Guvernului, Costin Borc, vicepremier si ministru al Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, si Dragos Tudorache, seful Cancelariei Prim-ministrului. Din partea Administratiei Prezidentiale, a participat Cosmin Marinescu, consilier prezidential – Departamentul Politici Economice si Sociale. Nu se stie motivul pentru care Patriahul Daniel si nici un alt reprezentant al BOR nu a fost invitat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.