Strategie pentru reducerea poluarii in Brasov

Strategie pentru reducerea poluarii in Brasov

0 89

Primaria Brasov are o strategie clara pentru reducerea poluarii, a asigurat primarul Brasovulu George Scripcaru, dand replica purtatorului de cuvant al PSD Brasov, care a sutinut marti ca municipiul de la poalele tampei se afla pe locul V din tara intr-un clasament al poluatorilor.


 


Mihai David s-a aratat indignat de faptul ca municipalitatea brasoveana nu i-a masuri impotriva poluarii, in contextul in care se afla pe un neonorant loc cinci intr-un clasment al celor mai poaluate aglomeratii urbane din tara. In fapt, David, este suparat ca au fost distruse mai multe parcuri din oras, iar cele ramase sunt insuficiente.


In replica, Scripcaru a declarat: „Avem o strategie ferma pentru reducerea poluari mediului inconjurator. Exta un plan de scoatere din oras a marilor platforme industrale, precum Lubrifin, IUS (Intrepreindetrea de Unelte si Scule), PREFA, Mecod.  De asmenea, activitatea Hidromecanica a fost mutata din sediul din Centrul Civic, in sediul doi al uzinei care se afla in afara orasului. Nu mai povestesc de Tractorul si Rulmentul care au fost inchise”. Totodata, Primaria este angrenata intr-un proiect de plantare a 1.500 de stejari rosii, tei si paltini in parcurile din municipiu in locul castanilor care s-au uscat, arbori pe care municipalitatea i-a achizitionat deja.


De asemenea, primarul a explicat sa ca primul tronson al ocolitoarei, precum si al doilea care se afla deocemdata doar la stadiu de fezabilitate va reduce cu mult traficul greu din Brasov si deci, si poluarea fonica. Mai mult, in prezent se desfasoara licitatia publica pentru intocmirea hartii de zgomot a Brasovului, necesara eleborrarii de masuri impotriva poluarii fonice.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.