Strategie de imbunatatire a situatiei romilor

Strategie de imbunatatire a situatiei romilor

0 220

Intr-un comunicat de presa, Secretariatul General al Guvernului anunta lansarea Schemei de Grant pentru Proiectul Phare Ro 2005/017-553.01.01 “Accelerarea implementarii Strategiei Nationale de imbunatatire a situatiei romilor”


Vineri, 29 iunie a.c., Guvernul Romaniei, prin Secretariatul General al Guvernului (SGG), lanseaza Schema de Grant pentru Proiectul Phare Ro 2005/017-553.01.01 “Accelerarea implementarii Strategiei Nationale de imbunatatire a situatiei romilor”. La evenimentul care va avea loc la Centrul InfoEuropa din Calea Victoriei nr. 88, la ora 10.00, vor participa domnul Victor Giosan, secretar de stat SGG, domnul Gruia Bumbu, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi (ANR), reprezentanti ai consiliilor judetene, ai institutiilor prefectului, autoritatilor publice locale si organizatiilor neguvernamentale (ONG).


Schema de grant (proiectele locale ce vor fi finantate in cadrul acestui Proiect Phare) vizeaza reducerea semnificativa a numarului romilor fara acte de identitate si /sau stare civila si /sau proprietate, facilitarea accesului la servicii publice si pe piata muncii pentru persoanele de etnie roma care sunt excluse de la aceste beneficii sociale, formarea de parteneriate si lucrul in echipa intre sectorul public si cel pe baza de voluntariat.


Bugetul alocat de Uniunea Europeana pentru acest Proiect este de 2 milioane euro, iar co-finantarea asigurata de Guvernul Romaniei se ridica la 0,83 milioane euro. Solicitantii eligibili in cazul Schemei de granturi sunt institutiile publice de la nivel judetean in parteneriat cu ONG-uri, sau ONG-uri in parteneriat cu institutii publice judetene. Parteneriatul cu Serviciile Publice Comunitare de Evidenta a Persoanelor este obligatoriu.


Termenul limita de primire a cererilor de finantare, la sediul SGG, este 31 iulie 2007, iar valoarea maxima a finantarii ce se poate acorda proiectelor finantate in cadrul componentei este de 50.000 euro.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.