Strategia Nationala pentru tigani, la analiza MAI

Strategia Nationala pentru tigani, la analiza MAI

0 81

Ministerul de Interne vrea sa faca o evaluarea a modului in care a evoluat aplicarea Strategiei Nationale pentru tigani, asta ca sa folosim “ajustarea” denumirii solicitata/recomandata de catre Traina Basescu la RRA.
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, le-a cerut prefectilor ca, pana vineri, sa transmita analiza asupra modului in care a fost aplicata Strategia nationala pentru imbunatatirea situatiei romilor la nivel local, relateaza Agerpres.
Blaga a solicitat, in cadrul videoconferintei cu prefectii, ca impreuna cu inspectoratele scolare judetene sa ia masuri pentru reducerea ratei abandonului scolar, iar structurilor judetene si locale de evidenta informatizata a persoanei sa continue actiunile de identificare a persoanelor care nu au carti de identitate.
Reprezentantilor Inspectoratelor Judetene de Politie ministrul le-a cerut intensificarea actiunilor pentru reducerea ratei criminalitatii comise de cetatenii romani in strainatate si identificarea retelelor de trafic de persoane catre Franta, in scopul destructurarii acestora.
De asemenea, in cadrul videoconferintei ministrul a mentionat dorinta CE de a aborda tema atragerii de fonduri europene pentru proiectele destinate romilor si a subliniat faptul ca relatia Romaniei cu Franta nu poate fi redusa la problema romilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.