Strategia de dezvoltare a tarii, un kinder cu surprize!

Strategia de dezvoltare a tarii, un kinder cu surprize!

0 77

Campania electorala se apropie cu pasi repezi. Rasturnati in fotolii, atotstiutori in ale prostimii, politicienii se scormonesc plictisiti in abisurile gandirii pentru a afla cam ce accente de imagine i-ar putea transforma peste noapte in cei mai iubiti fii ai poporului. O spoiala pe zidul scolii, o bascula cu nisip la un loc de joaca, o coroana intr-un cimitir al eroilor uitat de vreme si poate, dupa posibilitati, in preziua alegerilor, un kit pentru gogosi: o sacosa din plastic cu faina, zahar si ulei… Da, toate astea la un loc plus un camion de piatra sparta pe drumul comunal cutare deschid inimile alegatorilor.
Pentru un kilometru de asfalt asezat cu ostentatie in fata portilor scorojite de vreme spre a trezi din amortire spiritul electoral, este omor. Bugetul local este luat cu asalt din toate partile si orice candidat cu pretentii promite un drum si un podet. Poate si gaz si apa.
Si pentru ca toate acestea sa fie desavarsite mai este scos la inaintare si Costel Busuioc, pentru unii pilda de triumf a doctrinei pe care pretind ca o reprezinta.
Proiecte de viitor, strategii, acestea sunt cuvinte stranii, folosite arareori si doar in critica adversarului. “Cutare n-are strategie, cutare n-are proiecte.” Ei au, toti au, nu trebuie sa va spuna dinainte despre ele, e surpriza. Intai ii votati, pe urma desfaceti staniolul electoral, despartiti in doua globul subtire mesterit din ciocolata promisiunilor si gasiti cateva piese minuscule (nu toate, unele vin la alegerile urmatoare) precum si prospectul cu instructiunile de asamblare. Na-va strategie, faceti-v-o singuri, ce vreti acum, s-o primiti de-a gata?
In rest, demnitati strivite, sperante moarte, umilinta si niciun orizont! Cam cu asta ne alegem, marea majoritate, din toata tevatura!
18% voteaza cu x, 18% cu y, 10% cu z… restul cu cine voteaza, se intrebau niste cunostinte nu demult, ca din sondaje nu reiese? La restul ii este o scarba greu de infranat!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.