Straniul caz al reformatorului Coliban care-și dorește o Organigramă mai stufoasă în...

Straniul caz al reformatorului Coliban care-și dorește o Organigramă mai stufoasă în Primărie

0 38

Uniunea Salvați România și-a făcut un titlu de glorie din a perorala nesfârșit despre necesitatea unei reforme administrative prin reducerea radicală a sectorului bugetar. Mai precis prin reducerea drastică de personal, din toate sectoarele administrației centrale și locale. Chiar Dacian Cioloș trâmbița deunăzi că intențiile sale de guvernare vizează și reducerea numărului de ministere și cel al secretarilor de stat. Asta până se trezesc în funcții, după care încep să-și înșurubeze în funcții frații, surorile, verii și verișoarele, mătușile, verișoarele mătușilor și tot așa.
Un exemplu recent este cel al primarului userist al Brașovului, vicepreședinte național al USR, care vrea să-și mărească numărul de subordonați din Primărie cu 65 de noi birocrați. În principal cu useriști care au contribuit sau lucrează ca postaci pentru partid sau pentru primar. De unde și îndârjirea lui Coliban de a-și suplimenta organigrama prin trei ședințe succesive, una în septembrie și două în octombrie, ambele respinse copios de Consiliul Local.

Noul USL din Consiliul Local îl izolează practic pe primarul Coliban de ideile sale prostești
Care beneficiază de o nouă majoritate formată din consilierii liberaliși pesediști, singurii de fapt care au ce căuta într-un asemenea for al aleșilor brașoveni.
Noua speranță reamintește de fostul USL, cea mai performantă structură politică de care a beneficiat România din 90 încoace, în cea mai fastă perioadă economică pentru români. Dezastrul a survenit imediat ce au răsărit ciupercile halucinogene de la USR, infestate de amfetamine și canabis, care acum vor să conducă România și bineînțeles Brașovul. Bineînțeles că primarul are motivele sale pentru care dorește suplimentarea angajaților Primăriei, și anume pentru cohorta de trotinetiști care așteaptă la partid hămesită și neamploaiată, deși au lipit afișe și au postat inepții userise în norișorii lor de facebook în campania electorală. Iar acum Coliban pretinde că are nevoie de posturi suplimentare în Primărie, după ce a detașat deja 15 persoane de la Agenția Metropolitană și de la alte agenții de dezvoltare tot în Primărie. Pentru departamentele de tineret, sport, educație, adică exact pentru sectoarele sociale decare USR nu s-a ocupat și nu se va ocupa niciodată. Dar mai are nevoie de zeci de angajați suplimentari pentru un Serviciu de Investiții, de la buget, dar și pentru unul ce vizează fondurile europene. În fapt vor fi șapte directori și șase șefi de servicii în plus, alături de alte 52 de noi salariați. Proiect care nu are oricum viza comisiei de buget și a celei juridice, ale Consiliului Local.

Viceprimarul Flavia Boghiu oricum activează cât pentru șase direcții în Primărie
De care nu este nevoie pentru că viceprimarul Flavia Boghiu a preluat oricum 70% din activitatea edilitară cu imensa ei putere de muncă și acoperă foarte bine domeniile pentru care primarul vrea 13 noi șefi de direcții și servicii. Pentru clientela politică a primarului, dintre care și pentru rezerviștii din servicii care l-au ajutat să câștige alegerile. USR a avut și un ministru la fonduri europene, pe vremea guvernării Cioloș, vremea absorbțiilor zero.
Cam cât a obținut și Coliban până acum. De fapt toată vânzoleala aceasta cu integrarea europeană și cu colosalele fonduri europene este o imensă minciună a useriștilor pentru a acapara cele mai importante ministere economice și pentru a-și asigura fondurile necesare preluării puterii totale în stat în 2024. Bineînțeles că liderii noului USL al Consiliului Local nu au înghițit elucubrațiile primarului și s-au opus vehement cu argumenet concrete ce vizează absența necesității și oportunității lărgirii organigramei din perspectiva performanțelor administrative.
Lucian Pătrașcu, liderul grupului PSD, împreună cu Sebastian Rusu, viceprimarul liberal, care conduce și grupul consilierilor liberali, au făcut front comun pentru a-l bloca pe primar în inepția supradimensionării aparatului administrativ.

Majoritatea consilierilor locali vor consultare publică pentru noua Organigramă
Pătrașcu a susținut necesitatea consultării publice a brașovenilor, dacă vor sau nu o Primărie mai stufoasă. Răspuns care este deja previzibil în sensul respingerii unei asemenea propuneri, când nu au văzut nimic concret și relevant în urma activității actualei structuri de personal a Primăriei. Iar Sebastian Rusu a argumentat că primarul nu a luat în considerare și posturile externalizate, cu instituțiile din subordinea Primăriei, ajungându-se împreună cu cele 65 de persoane noi la peste 1000 de angajați. Și neperformanți pe deasupra.
Prin respingerea în bloc de către CL a propunerii primarului Coliban Primăria nu este blocată cum amenință el, ci este salvată de la colaps bugetar. Cât despre marile investiții prognozate în Brașov probabil că trebuie să-l așteptăm pe viitorul primar, probabil de la PSD, pentru a le vedea înfăptuindu-se.

Libiu Mateescu       

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.