Strainii NU mai vor sa vaneze in Brasov

Strainii NU mai vor sa vaneze in Brasov

0 86

Strainii nu mai vor sa vaneze la Brasov. Poate suna paradoxal, dar, din pacate, viata ursilor gunoieri depindea de aceasta „distractie”.
Vanatorii spanioli, italieni sau francezi veneau an de an sa ceara permis de vanatoare in padurile din Brasov. Asociatia Vanatorilor din Brasov era bucuroasa de astfel de „musafiri” care veneau sa impuste ursii sau mistretii autohtoni.
O buna parte din banii platiti de acestia era destinata hranirii ursilor gunoieri din Brasov. In lipsa acestor fonduri, asociatia va trebuie sa se descurce pe cont propriu anul acesta.
Romania este una dintre foarte putinele tari europene in care pasionatii de vanatoare mai pot impusca ursi si mistreti.
In ultimii ani, primavara veneau la Brasov cam 30 de vanatori straini.
“In Romania se pare ca sunt cele mai mici taxe de impuscare pentru vanatorii straini, comparativ cu Ungaria si Polonia”, a precizat Gheorghe Podar, vicepresedinte Asociatia Vanatorilor din Brasov.
Organizarea unei partide de vanatoare il costa pe fiecare strain 150 de euro. In functie de calitatea trofeului, un urs impuscat aduce in bugetul asociatiei din Brasov intre 5.000 si 7.000 de euro.
Anul trecut, 80.000 de lei au fost cheltuiti pentru mancarea ursilor gunoieri din cartierele Noua si Racadau. Anul acesta, in lipsa vanatorilor straini, hrana salbaticiunilor trebuie asigurata din resursele proprii ale asociatiei brasovene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.