Strabismul Basescu: un ochi la faina DNA, altul la slanina Parchetului

Strabismul Basescu: un ochi la faina DNA, altul la slanina Parchetului

0 108
Abia acum, dupa ce s-a vorbit si s-a razvorbit despre pactul Ponta-Basescu, cand s-a disecat ultima fibra din intelegerea oneroasa dintre premier si presedinte, documentul – daca va fi existand vreunul – devine mai interesant decat in ziua lansarii. Ultimele evenimente de pe scena publica arata ca concordatul cu pricina presupune – daca se mai indoia cineva – mult mai mult decat abtinerea de la folosirea de epitete din regnul animal in aprecieri reciproce. Probabil ca le-a convenit amandurora ducerea in derizoriu de catre presa a contractului parafat la Cotroceni, cata vreme miezul tare ramanea inaccesibil vulgului si nici macar marilor analisti ai natiei.
Fara sa se numere printre acestia, jurnalistii din solda lui Voiculescu sunt, cu singuranta, unii care crapa sa stie ce naiba poate contine pactul ala blestemat, de il poate face pe Ponta sa inghita pe nemestecate propunerea Laurei Codruta Kovesi in fruntea DNA.
Logica primara este prima violentata. Ce dracu, frate, lotul procurorilor calificati din Romanika chiar se restrange la perechea Morar si Kovesi? Sa nu fie nimeni capabili sa stea in fruntea dosarelor de la DNA si Parchetul General decat astia doi, megahuiduiti la intern desci dau bine in rapoartele externe? Unul ca Ponta, al carui trecut de procuror l-a familiarizat cu dosarele, ar trebuie ca stie cat de penibil suna o afirmatie ca asta. Dar acelasi trecut la invatat, probabil, ce inseamna un dosat facut la vremea lui si scapat in justitie. Probabil a avut timpul si ocazia de cand e premier sa arunce un ochi in haznaua cartografiata intre coperti a maharilor din Romanika. Ce-o fi vazut acolo l-o fi ingrozit suficient cat sa nu se mai intrebe si el, cu mainile in sold si isterie netemperata, de ca tarisoara nu poate fata alti doi procurori in afara astora.
Au ramas, insa, nesatisfacuti, palmasii media de la trustul lui Voiculescu. Patronul cu dosar penal greu, de teama caruia a fugit pana si din Senat. Daca Ponta a renuntat la isterii si iesiri intempestive, toate apucaturile astea s-au refugiat in studiourile Antenelor, unde gazetarimea lui Felix isi frange mainile si ancheteaza personaje in direct. Daca n-au solutie pentru problema asta cu procurorii patriei, fiecare s-a transformat in procurorul parcelei pe care o exploateaza si trimite loturi la judecata publicului antenist. Desi concurenta e apriga, votul meu pentru cea mai incatelista procuroare media s-ar duce negresit catre Dana Gregu, printesa stramba a isteriilor, o creatura de presa nedecisa inca intre scorpie si ghionoaie. Dupa ce a reusit sa-i tina piept o ora in studio, Ponta poate considera ca tete-a-tete-urile cu Basescu pe teme de procurori sunt suete intre prieteni.
Nu stiu daca il si priveste in ochi in timpul asta Ar fi si greu, pentru ca Basescu, afectat de un strabism politic pronuntat, a avut mereu un ochi la faina DNA si unul la slanina Parchetului General. Intr-un final, or sa-si dea seama ca astuia ii trebuie un oculist bun nu un adversar politic.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.