STOP risipei in zona functionarilor publici

STOP risipei in zona functionarilor publici

0 98

Angajatii institutiilor publice vor avea dreptul sa deconteze costurile de cazare la hoteluri si pensiuni, cu ocazia deplasarilor in tara in interes de serviciu, in limita unei categorii de confort de pana la trei stele sau margarete, superioara celor doua stele la care au avut dreptul pana in prezent.
Astfel, angajatii institutiilor publice trimisi in delegatii intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 kilometri de locul de munca vor avea dreptul la decontarea cheltuielilor de cazare – pentru o camera cu un pat sau, in cazul in care nu exista camera single, cu doua paturi – la hotel sau pensiune de maximum trei stele sau margarete, au declarat agentiei MEDIAFAX surse ministeriale.
Legislatia in vigoare prevede ca aceste cheltuieli pot fi decontate in limita unei categorii de doua stele.
Costurile de transport al functionarilor publici intre hotel si locul delegarii nu vor fi decontate decat daca sunt folosite mijloace de transport in comun sau autoturismul proprietate personala.
Angajatii care participa la instructaje sau activitati legate de sarcinile de serviciu nu vor beneficia de indemnizatia zilnica de 13 lei in cazul in care organizatorul asigura intregral masa participantilor.
La randul lor, ofiterii Serviciului de Paza si Protectie (SPP) vor putea beneficia, cu decontarea cheltuielilor, de aceleasi conditii de cazare ca si demnitarii carora le asigura protectie.
S-a inceput cu functionarii publici care sunt in delegatie cand se va trece si la aplicarea acestor masuri si la alesi?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.