Stop productiei de becuri de 100w

Stop productiei de becuri de 100w

0 75

Producatorii de becuri cu incandescenta de 100W vor fi nevoiti sa inceteze productia, incepand cu luna septembrie, in urma aplicarii regulamentului 244 al Comisiei Europene.
Decizia ii va afecta atat pe marii producatori prezenti in Romania (Philips, Osram, Sylvania si General Electric), cat si pe consumatori.
Cei patru mari producatori de surse de lumina au anuntat ca sunt pregatiti sa ofere lampi fluorescente mai economice si cu performante aproape identice cu ale becurilor obisnuite.
In ceea ce-i priveste pe consumatori acestia vor trebui sa plateasca un pret de 5-10 ori mai mare pentru fiecare bec inlocuit, dar aceasta investitie va fi recuperata in circa cinci luni, ca urmare a economiilor de electricitate realizate, a afirmat joi, directorul de marketing al companiei Philips Romania, Costin Unesteanu, intr-o conferinta de presa.
La Bucuresti va avea loc, in perioada 8-11 aprilie, la Palatul Parlamentului, Expozitia Internationala de Echipamente si Tehnologii pentru Sisteme de Iluminat.
Directorul de marketing al Philips Romania a mai precizat ca inlocuirea surselor de lumina cu incandescenta se va face gradual in cinci etape, pana in anul 2010.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.