Stop – paradisurile fiscale!!

Stop – paradisurile fiscale!!

0 63

Franta si Germania au stabilit joi un „mecanism de sanctiuni” eficace impotriva paradisurilor fiscale si au anuntat crearea unor „grupuri de lucru” ce vor actiona in doua domenii spinoase pentru cele doua tari, cel al energiei si cel al industriei automobilelor, transmite AFP.
Vineri dimineata, secretarul de Stat francez responsabil cu Afacerile Europene, Bruno Le Maire, a insistat asupra impunerii de sanctiuni tarilor care nu coopereaza in lupta cu paradisurile fiscale. “Alaturi de Germania, nu vom accepta sa existe locuri in Europa sau in alta parte unde frauda fiscala sa fie posibila, iar spalarea banilor sa se faca sub umbrela legilor“, a declarat Le Maire pentru Radio France Internationale (RFI).

Batalia care se duce nu este doar impotriva micilor state, cum e Andora, Liechtenstein sau Belgia, fiind vizata de fapt Elvetia, cel mai mare si sofisticat paradis fiscal, potrivit unor juristi specializati pe probleme financiare.
In acelasi timp, Parisul si Berlinul au promis sa aplice Pactul pentru Stabilitate si Dezvoltare, precum si sa urmareasca consolidarea finantelor publice, potrivit unei declaratii comune facuta publica cu ocazia celui de-a 11-lea Consiliu de ministri bilateral, intrunit la Berlin, in prezenta cancelarului german Angela Merkel si a presedintelui francez Nicolas Sarkozy.
Cele doua tari au calificat drept „crucial” ca Tratatul european de la Lisabona sa intre in vigoare inaintea sfarsitului acestui an, in pofida faptului ca ratificarea lui in toate tarile membre ale Uniunii Europene s-a dovedit a fi dificila.
Franta si Germania intentioneaza sa pregateasca o „initiativa comuna” inaintea reuniunii G20, prevazuta sa aiba loc la Londra, la inceputul lunii aprilie. Continutul acestei initiative ar urma sa fie facut public „la momentul considerat ca fiind potrivit”, a mentionat presedintele Sarkozy, citat de AFP, respectiv AGERPRES.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.