Stoltenberg își confundă dorințele cu realitatea în războiul ucrainean
Secretarului General NATO i-a mai trecut din avântul propagandistic și pregătește pilula amară pentru Occident, anunțând că războiul ucrainean va mai dura. Cunoscut ca unul dintre cei mai fervenți susținători ai Ucrainei, Jens Stoltenberg vrea o mai mare implicare a NATO în război și sporirea producției de armament europene pentru ajutorul oferit lui Zelensky.
Stoltenberg și-a prelungit al treilea mandat extraordinar în funția de conducere în alianța nord-atlantică după cel de-al doilea mandat normal, războiul ucrainean fiindu-i din această perspectivă benefic. A oferit și panseuri despre durata războaielor declarând că-și dorește pacea, dar războiul este necesar pentru prezervarea Ucrainei ca stat(sic!
Nu este clar pe ce se bazează înaltul oficial civil al alianței când avertizează că Ucraina ar putea dispărea ca stat dacă pierde războiul. N.n.). Asta după ce în februarie avertiza Kievul că folosește mai multe proiectile de artilerie decât produce Occidentul.
„Majoritatea războaielor durează mai mult decât se aşteaptă atunci când încep. Prin urmare, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina” anticipează Stoltenberg, preluat de Știri pe Surse și news.ro.
Nu este clar și justificat acest „noi” folosit de secretarul general al alianței, cunoscut fiind faptul că NATO nu se află oficial în război cu nimeni și nici țările care compun alianța nord-atlantică, iar Ucraina nu are niciun tratat de asistență militară cu NATO și nici cu Uniunea Europeană!
Până la pace Stoltenberg oferă mai mult război
„Cu toţii ne dorim o pace rapidă”, a reluat pacifist secretarul general al NATO, „dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem acest lucru: dacă preşedintele Volodimir Zelenski şi ucrainenii încetează să lupte, ţara lor nu va mai exista(sic! Ibidem n.n.); dacă preşedintele Vladimir Putin şi Rusia depun armele(sic! Improbabil n.n.), vom avea pace” a mai declarat Stoltenberg visând cu ochii deschiși la o capitulare improbabilă a Rusiei lui Putin în fața ucrainenilor lui Zelensky.
Dealtminteri, vizita lui Kim Jong-Un, dictatorul Coreii de Nord, în Rusia pentru o consfătuire cu Putin a produs îngrijorare în Occident și în Coreea de Sud, fiind probabil un acord între cele două țări în vederea unui sprijin militar pe care-l pot oferi nord-coreenii rușilor pentru războiul ucrainean în schimbul unor tehnologii hipersonice pentru rachetele de croazieră ale lui Kim Jong-Un, purtătoare de focoase nucleare. În plus, cu acest prilej, Putin a aratat lumii, prin intermediul liderului coreean, ce tehnică de luptă modernă sau cu tehnologii absolut noi posedă.
Efortul militar al țărilor NATO pentru Ucraina, din ce în ce mai costisitor
Șeful Comitetului Militar NATO, amiralul olandez Rob Bauer, preluat de Cotidianul, a avertizat la Oslo la o consfătuire în cadrul alianței că prețurile armamentului au crescut nepermis de mult și deci țările susținătoare ale Ucrainei vor cheltui mai mult pentru armamentul trimis la ucraineni „Preţurile pentru echipament şi muniţii cresc. Chiar acum plătim tot mai mult exact pentru acelaşi lucru”, a spus amiralul olandez, după o consfătuire a decidenților militari ai NATO, care a avut loc la Oslo.
„Asta înseamnă că nu putem fi siguri că o creştere a cheltuielilor militare conduce de fapt la mai multă securitate” a concluzionat îngrijorat amiralul, recunoscând astfel că complexul militar- industrial American, dar și companiile producătoare de armament ale Uniunii Europene profită din plin de prelungirea războiului în Ucraina și speculează nevoile militare crescute ale ucrainenilor, în special cele de muniție de diferite calibre, cu precădere proiectile de artilerie de calibru mare.
Libiu Mateescu