Stolojan, sef de partid

Stolojan, sef de partid

0 106

La primul congres al peledistilor, nimic nou fata de propunerile inaintate. Theodor Stolojan a fost ales presedintele PLD. Gheorghe Flutur – presedinte executiv, iar Valeriu Stoica presedinte al Consiliului Reprezentantilor Nationali ai PLD. Prima sedinta a Biroului executiv al PLD va avea loc luni.


Delegatii au mai aprobat statutul, proiectul politic si rezolutia propusa de congres. Theodor Stolojan a anuntat, in discursul sau de inceput, ca statutul formatiunii va fi ulterior schimbat pentru a da posibilitatea tuturor membrilor partidului, ca de la urmatorul congres, sa isi aleaga conducerea prin vot direct, si nu prin delegati.


Primul Congres al liberal-democratilor a debutat cu atacuri dure la adresa PNL si a partidelor din Opozitie. Noul partid de pe scena politica s-a declarat un aliat al PD si al presedintelui Traian Basescu.


„PLD se declara partid de opozitie atat la adresa Gvernului, cat si a patrulaterului negru. Vom fi partenerii firesti ai PD. Inamicul nu e Basescu, ci fortele retrograde care blocheaza Romania”, a declarat Stolojan.


„PSD, PNL, PC vor sa vanda meciul impotriva coruptiei, dar vor sa faca blat ca sa nu fie fluierati. Nu au ei atatea papioane cate fluiere avem noi”, a declarat, la randul sau, Gheorghe Flutur.


Proiectul politic al PLD se axeaza in principal pe dezvoltarea Romaniei in perioada postaderare. Liberal-democratii au introdus in programul politic si ideea formarii unui pol de centru-dreapta. Prin rezolutia adoptata, liberal-democratii au cerut premierului sa isi asume responsabilitatea pentru criza politica pe care a creat-o, pentru a lasa cale deschisa pentru formarea unui nou Guvern, inclusiv prin alegeri anticipate.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.