Stolojan scapa de complexul Clabucet

Stolojan scapa de complexul Clabucet

0 216

Presedintele Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, este foarte aproape de a ramane fara hotelul pe care l-a construit la poalele partiei Clabucet din Predeal. Recent, actionarii companiei Conect Business Park au aprobat achizitionarea complexului hotelier Clabucet-Sosire, controlat de familia fostului consilier prezidential, prin societatea Pavcrib.

Complexul are o suprafata construita de 4.800 de metri patrati si este format din Hotelul Premier, care are, la randu-i, 12 camere, patru apartamente si un restaurant cu o capacitate de 40 de locuri, plus o cabana de 20 de camere, doua apartamente si un restaurant de 120 de locuri. Societatea a consemnat, anul trecut, o cifra de afaceri de 1,6 milioane de lei si un profit net de circa 68.000 de lei. Discutiile despre achizitionarea complexului au fost demarate in urma cu doi ani, insa hotararea definitiva a fost luata doar in urma cu cateva zile. Asta chiar daca negocierile nu au fost finalizate, iar pretul de vanzare nu a fost stabilit. Se pare ca, totusi, contractul se va semna pana la sfarsitul acestei luni si va avea o valoare cuprinsa intre sapte si noua milioane de euro.

La sfarsitul anului trecut, familia Stolojan a declarat ca e gata sa renunte la proprietatile pe care le detine la Predeal, pentru o suma care depa- seste 11 milioane de euro. Corpul Expertilor Tehnici din Romania, filiala Brasov, a evaluat Complexul in urma cu aproximativ patru luni. Presedintele asociatiei, Toma Otelea, a declarat ca, dupa intrarea in Uniunea Europeana, valoarea proprietatii ar putea fi chiar mai mare. Daca nu inmultita cu doi, atunci macar cu 1,5.

Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, copiii lui Theodor Stolojan, Vlad Stolojan si Ada Palea, detin fiecare o participatie de 45% la Pavcrib. Vasile Paval, administratorul complexului, controleaza restul partilor sociale, reprezentand 10% din capital. Cei doi copii ai lui Stolojan, Ada si Vlad, principalii actionari de la Pavcrib, unul cu domiciliul actual in Marea Britanie, celalalt in Statele Unite, au intrat in lumea afacerilor de la varsta de 18 ani.
1Profilul societatii Conect Business Park are ca obiect de activitate productia de aparate pentru distributia si comanda electricitatii, precum si afacerile imobiliare. Compania detine imobilul de birouri omonim, situat in nordul Bucurestiului, care ocupa o suprafata de 12.500 mp. Conect Business Park a inregistrat, dupa primele noua luni din 2006, un profit net de 264.361 lei, dupa ce, in perioada similara a anului 2005, avusese pierderi de 472.491 lei. Cifra de afaceri a companiei, dupa primele trei trimestre din 2006, a fost de 5,34 milioane lei, fata de 2,54 milioane lei, in primele noua luni din 2005. Conect Business Park este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti si detine un capital social de 16,21 milioane lei. Potrivit Rasdaq, actionarul majoritar al societatii este Tina Pack Co SRL (96,98%), ai carei reprezentanti sunt cetatenii de origine Canadiana Tina si Livio Burton.
Marius OLA


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.