Stolojan il vrea pe Ungureanu

Stolojan il vrea pe Ungureanu

0 177

Dupa ce a pierdut postul de vicepresedinte pe probleme de afaceri externe in fata lui Adrian Cioroianu si dupa ce premierul i-a cerut demisia, tot mai multe voci spun ca Ungureanu ar putea parasi formatiunea liberala. Ceea ce se vehicula si cu alte ocazii, avand in vedere si apropierea dintre ministrul de externe si presedintele tarii, data in vileag de mai multe ori.


Iar cei care au nevoie de membri se grabesc sa-l primeasca cu bratele deschise. PLD-ul il curteaza pe Mihai Razvan Ungureanu. Liderul formatiunii, Theodor Stolojan, a declarat ca se va intalni cu Ungureanu in zilele urmatoare pentru a discuta despre demisia sa si despre eventuala inscriere in Partidul Liberal Democrat. Inca de vineri, Stolojan a catalogat drept incorecta cererea de demisie adresata de premier ministrului Ungureanu. „O sa am o discutie cu dansul, dar nu trebuie neaparat sa fie exclus din PNL ca sa vina la noi. Cred ca nu se simte bine intr-un partid care nu-i acorda sprijinul politic”, a declarat Theodor Stolojan.


„Am avut o discutie cu domnul ministru Ungureanu in aceasta dimineata, in care am vorbit un singur lucru. I-am spus inca odata ca ii apreciezi calitatile dansului ca ministru al Afacerilor Externe si ca imi exprim dezacordul total fata de decizia luata de domnul Tariceanu. Stiam ca domnul Tariceanu este superficial. Nu stiam insa ca este un om care nu suporta oameni valorosi pe langa el si a facut tot ce era posibil sa-i elimine, cu diferite pretexte. Daca domnul Ungureanu va lua decizia sa paraseasca PNL sigur ca voi avea o discutie cu dansul si as fi foarte multumit daca dansul va decide sa ni se alature noua. Deocamdata, este prematura o asemenea discutie in acest moment”, a mai spus Stolojan.


Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut, vineri, ministrului Afacerilor Externe, Razvan Ungureanu, in cadrul unei discutii telefonice, sa isi prezinte demisia, pentru ca nu a informat Guvernul si pe seful Executivului in legatura cu retinerea celor doi cetateni romani in Irak. Ministrul de Externe a fost de acord, asumandu-si faptul ca MAE a procedat gresit. Pana acum insa o demisie semnata a lui Ungureanu nu a fost depusa la cabinetul premierului.


?


Spre nemultumirea lui Stolojan, insa, duminica, intr-o conferinta de presa, Mihai Ungureanu a declarat ca nu intentioneaza sa paraseasca PNL si ca de-acum incepe sa se gandeasca la viitorul sau politic, una dintre dorintele sale fiind de a participa „la renovarea ideologica a dreptei romanesti”.


Cu aceeasi ocazie, Ungureanu a anuntat ca luni isi va da demisia din functia de sef al diplomatiei romane si se va prezenta in fata Biroului Politic al PNL, pentru a-si expune punctul de vedere.


?


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.