Stolojan critică sporurile aberante acordate unor bugetari.

Stolojan critică sporurile aberante acordate unor bugetari.

1 19

Theodor Stolojan, fost premier al României, a aruncat în derizoriu sporurile nejustificate pe care o paletă largă de salariați la stat le încasează doar pentru a-și face treaba conform fișei postului. Sporul de confidențialitate și cel de doctorat sunt printre cele vizate. Economistul a exclus însă posibilitatea ca vreun guvern să mai taie salarii și pensii precum cel băsist condus de Emil Boc, susținând că partidele au învățat acea lecție.

Spor pentru a-și tine gura unii bugetari
„Eu le-am spus şi o să le mai spun la colegii mei: sunt sporuri care trebuiau eliminate astăzi, nu mâine. Astăzi. Spor de confidenţiale, când slujba ta, să zicem, de judecător, de procuror, de militar, de poliţist sau ştiu eu cine mai primesc asemenea sporuri de confidenţialitate asta-ţi cere: să-ţi ţii gura? Şi aş înlocui sporul de confidenţialitate cu măsuri sancţionatorii severe dacă încalci această cerinţă a muncii tale.

Sporuri pentru plagiatorii de doctorate
Nu mai vorbesc de, iată, spor de doctorat. Hai să fim foarte clari aici: există cerinţe de muncă ale jobului, pentru profesori universitari, conferenţiari, rectori, cercetători la care slujba lor le cere să-şi dea doctoratul, să se perfecţioneze, să fie creativi.
Restul, care vor să-şi facă doctorate, sigur că nu-i opreşte nimeni, dar nu mă apuc să dau spor de doctorat (lui Ponta, de exemplu n.n.). Şi sunt multe asemenea sporuri care puteau fi oprite fără niciun fel de prea multă gândire. Ele sunt consecinţa politicianismului abuziv din România şi presiunii sindicale” a declarat Stolojan la Digi24.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. TOATE SPORURILE DATE ANIMALELOR BUGETARE TREBUIE SĂ DISPARĂ!!!! SCURT!!!

    Salariile bugetarilor trebuie reduse cu 50%!!! După care bugetarii trebuie reduși cu minim 60%!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.