Stocul de prezervative epuizat?

Stocul de prezervative epuizat?

0 143

Sute de bucuresteni au realizat, duminica, un lant de prezervative lung de 3,269 km., ce a depasit lungimea actualului record mondial omologat de Guiness World Record , detinut de UNESCO Tailanda, si care era de 2,7 km.
Actiunea, care s-a bucurat de interes, a avut ca principal scop sa atraga atentia asupra necesitatii utilizarii acestuia, cei de la Population Services International (PSI) – Romania care au organizat tot acest eveniment au alcatuit un imens lant de prezervativ.


Conform dr. Mioara Predescu, directorul Centrului Roman HIV/SIDA prezervativul este una dintre modalitatile eficiente de a stopa raspandirea virusului HIV, alaturi de abstinenta si fidelitate.


Dupa cum a declarat pentru ROMPRES, Dragos Gavrilescu, de la Population Services International (PSI) – Romania, acum se asteapta omologarea de catre Guiness a noului record.
„Raspundem astfel provocarii lansate de UNESCO Tailanda de a continua firul vietii. Un prezervativ este un obiect mic si adesea dispretuit, insa un lant de 30.000 de prezervative poate spune o poveste, peste tot in lume aceste mici obiecte sunt aliatul nostru in stoparea raspandirii virusului HIV „, a declarat Cristian Branea, directorul programului „Fac ce vreau, dar stiu ce fac, program de preventie a raspandirii HIV/SIDA in randul tinerilor”.


Dincolo de sutele de mii de piese folosite pentru doborarea recordului apelul pentru a proteja si a ne proteja nu poate fi retinut intr-un timp in care bolile cu transmitere sexuala fac ravagii in toata lumea, Romania fiind una din tarile in care educatia sexuala este departe de ce se face in lumea civilizata.


Prostitutia si traficul de persoane, doua fatete ale aceleasi delicate probleme, asteapta de multe decenii o rezolvare si o aducere la normalitatea Europei.


?


Iza M.


?


Nota
In prezent, in Romania sunt inventariate 10.447 de cazuri de HIV/SIDA cumulate, dintre care 59 % la segmentul de varsta 15-19 ani…


?


?
COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.