Stingeti becul!

Stingeti becul!

0 86

Earth Hour este o miscare impotriva schimbarilor climaterice prin poluare si incalzire globala.
Totul a pornit, anul trecut, pe 31 martie, de la ideea de a solicita locuitorilor orasului australian Sydney sa nu foloseasca timp de o ora curentul electric. Astfel, 2,2 milioane de locuitori si 2.100 companii au renuntat la aceasta facilitate in seara zilei respective pentru o ora. S-a constatat o scadere a consumului cu peste 10%, cu efect benefic asupra mediului.
Ca urmare a succesului actiunii de la Sydney, o seama de orase s-au alaturat acestei miscari, Earth Hour devenind astfel o miscare globala, parteneri fiind, printre altele, orasele Chicago, Tel Aviv, Manila, Bangkok, Copenhaga, Brisbane si altele.
Miscarea face apel nu numai la parteneri, ci si catre locuitorii tuturor localitatilor de pe glob ca astazi, 29 martie, la orele 20, sa renunte pentru o ora la folosirea curentului electric.
S-ar putea ca la noi, romanii, treaba sa nu prea aiba succes, caci pe meleaguri mioritice functioneaza principiul caprei din ograda vecinului. De aceea nu o sa-i vezi niciodata pe burtosii nostri cu conturi cat Everestul sa raspunda si ei la un apel in scop benefic spre binele tuturor. Iar dupa ei se iau si ceilalti toparlani mioritici, maimutele cu blana mintii mancata de molii.
Sper sa nu va aflati astazi printre acestia si sa stingeti o ora lumina.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.