Stiati ca excesul de legume verzi poate sa dauneze?

Stiati ca excesul de legume verzi poate sa dauneze?

0 186

?


?


Se stie ca nici un exces nu este recomandabil. S-a constata ca o dieta prea bogata in fibre alimentare, poate sa duca la impiedecarea absobtiei anumitor medicamente. De exemplu, fibrele vegetale care se gasesc in fructe si legume, cereale, in exces, pot duce blocarea asimiliarii unor medicamente, vitamine, chiar ele pot fi eliminate inainte de a-si face efectul.


?Legumele verzi, brocoli, spanacul , consummate in exces, pot sa anuleze cu medicamentele anticoagulante, datorita continutului de vitamina K.


Chiar si grapefruitul, sucul de greapefruit, pot anihila efectul unor medicamente antidepresive, anticoagulante, antihipertensive. Contin o substanta care poate duce la cresterea tensiunii.


Dar si alte alimente pot fi daunatoare daca sunt asociale cu unele medicamente, cum ar fi laptele- unele persoane beau un pahar de lapte, pentru as asigura un pansament gastric, dar in prezenta acidului gastric din stomac, proteinele din lapte pot coagula, si ele pot fi eliminate impreune cu medicamentele. Nu acelasi lucru se intampla, cu alte produse lactate, cu este iaurtul si smantana, care cu sunt coagulate de acidul clorhidric din stomac. Sunt peroane care folosesc laptele in unele preparate, cum ar fi pireu de spanac. Ei bine, laptele nu este bun in aceasta combinatie, deoerece impiedeca asimilarea fierului din spanac.


Unele medicamente care se iau in osteoporoza, trebui obligatoriu administrate cu o jumatate de ora inainte de masa, dupa care se pot consuma alimente, chair sucul de portocale, cafeaua, apa minerale pot impiedeca absorbtia calciului.


O durede de cap sau chiar o febra mica, poate san u treaca repede daca combinam analgezicele cu suc de fructe sau cu o masa bogata in fibre vegetale.


Sunt alimente care fac bine in anumite afectiuni. Consumul de fasole, soia, nuci si cereale scade riscul de a suferi de cancer. Ele contin o substanta care impiedeca ?cresterea tumorilor.


CONCLUZIA– respectati indicatiile doctorului cu privire la micile restrictii pe care vi le cere. Nici prea sarat, fara alcool, administrarea medicamentelor cu o jumatate de ora inainte de masa sau dupa masa…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.