Stejarul de la “Saguna”

Stejarul de la “Saguna”

0 71

Ieri, in fata Colegiului National “Andrei Saguna” a fost plantat un stejar, iar aceasta actiune are semnificatia sa. Iata despre ce este vorba.
Ieri, reprezentantii Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu Brasov, ai autoritatilor locale si judetene brasovene si, ce este mai important, a zeci de voluntari din intreaga tara, au asistat la infiintarea primului Corp al Voluntarilor de Mediu, cu aceasta ocazie avand loc si prima adunare a acestei noi organizatii, al carei scop este acela de a tine legatura in permanenta cu Garda de Mediu si de a semnala orice problema si neregula din domeniu pe care o intalnesc.
Potrivit comisarului general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, Corpul National al Voluntarilor de Mediu va avea filiale in toate regiunile istorice ale tarii, iar infiintarea corpului vine in sprijinul voluntarilor de mediu deja existenti in aceste zone, care vor putea de acuma sa activeze si sa actioneze intr-un mod organizat.
Astfel, fiecare membru al organizatiei va primi o legitimatie si va putea sa avertizeze lumea cu privire la neregulile pe care le face, mai ales cum Brasovul este zona turistica, batuta an de an de mii si mii de excursionisti. Voluntarii vor trebui sa anunte Garda de Mediu despre neregulile constatate, pentru ca institutia sa poata lua masuri si aplica sanctiunile care se impun.
Pe langa toate acestea, Corpul Voluntarilor de Mediu va avea posibilitatea sa se implice in educatia elevilor si, in plus, sa accesa fonduri europene.
“Municipalitatea a sprijinit actiunile voluntarilor si chiar a initiat o serie de actiuni de mediu, in special in scoli. Speram ca impreuna cu asociatia de voluntari sa scriem proiecte si sa aducem bani pe care sa ii investim in ecologizarea mediului”, a declarat Adrian Gabor, viceprimar al Brasovului
Iata de ce a fost plantat stejarul in fata la “Saguna”, ca simbol al tariei si puterii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.