Steag de 45 mp de Ziua Tricolorului

Steag de 45 mp de Ziua Tricolorului

0 163

Cel mai mare steag din Brasov va flutura de Ziua Tricolorului! Cei 45 de metri patrati ai drapelului au fost taiati si cusuti timp de doua zile incheiate de catre un specialist in confectionarea de astfel de insemne. Cei care vor sa arboreze tricolorul urias in Piata Sfatului sunt membrii Organizatiei Noua Dreapta din Brasov, care intentioneaza sa-l sfinteasca inainte de a-l prezenta multimii. Organizatia considera ca gestul sau nu are nimic extremist ci este un mesaj pur patriotic.
Nu doar autoritatile vor onora stindardul in ziua stabilita prin lege pentru aceasta manifestare. Daca oficialitatile organizeaza astazi o ceremonie in Piata Tricolorului, Organizatia Noua Dreapta intentioneaza sa arboreze in Piata Sfatului un drapel gigant, care masoara nu mai putin de 45 de metri patrati. Membrii organizatiei ii indeamna pe brasoveni sa pretuiasca simbolul national care este drapelul dupa modelul americanilor, care au dezvoltat un putenic cult pentru bucata de panta cu dungi si stele.
Noua Dreapta s-a facut cunoscuta in ultimii ani pentru protestele impotriva manifestarilor comunitatii homosexuale. In ciuda imaginii de organizatie nationalist-extrema, reprezentantii de la Brasov spun ca gestul lor este unul pur patriotic si se arata gata sa ofere un steag chiar si celor cu alta inclinatie sexuala.
Tricolorul romanesc era cunoscut inca din deceniul 4 al secolului XIX drept simbol national. Originile drapelului dateaza de pe vremea lui Alexandru GhicaVoda, domnitorul Tarii Romanesti care a obtinut de la otomani invoirea „de a pune steag romanesc corabiilor negustoresti si ostirii”. Steagul destinat corabiilor avea doua culori (galben si rosu), iar cel atribuit armatei era compus din trei (rosu, galben si albastru) avand imprimat in mijloc un vultur.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.