Staulul Romanika din Ferma animalelor

Staulul Romanika din Ferma animalelor

0 102
Desi calul si vaca par sa fie animalele momentului, dupa scandalul britanic al carnii, nici girafa nu-i de dispretuit. Ne-a comunicat asta Giovanni Becali – mafiotul samsar de jucatori – chiar in anticamera Tribunalului, unde astepta sentinta in dosarul transferurilor din fotbal.
Puscariile sunt facute pentru animale? Pentru girafe? i-a intrebat insinuos pe jurnalisti, carora le-a comunicat ca mititicile sunt pentru oameni, unde ei pot sa-si aseze gandurile si sa mediteze la ce-au facut.
Var'su Gigi tine la mare pret in aceste zile camila. Din autoexilul din Dubai, unde, in ciuda caniculei, tremura de frica dosarului cu terenurile Armatei, Gigi a primit si vestea condamnarii – cu suspendare, ce-i drept – in scandalul sechestrarii golanilor care i-au furat masina. Niste porci, care s-au dovedit insa suficient de decenti cat sa se vare singuri in portbagajul limuzinei latifundiarului, ca sa nu-i pateze bancheta de sange dupa ce s-au impuscat singuri, asa cum au declarat la proces unde si-au schimbat declaratiile. Nu l-a ajutat prea mult pe oier, care s-a vazut condamnat de niste judecatori obtuzi si fara simtul umorului.
Daca au putut handralaii aia cu pumnul greu sa se plieze si sa incapa in spatiul stramt al masinii lui Gigi Becali, e foarte posibil ca girafa lui Giovanni sa se aplece si ea la nivelul celulei cat sa vare macar gatul inauntru. Deocamdata, justitia le-a interzis maharilor din sport sa paraseasca tara pana la pronuntarea din 19 februarie, cand va decide soarta imbogatitilor din fotbal pe spatele cluburilor falimentare si a statului idiot care le-a tolerat ani de zile manevrele cu valize de bani.
Din desertul mintii in care a emigrat putin, Gigi e deja plecat si anunta ca nu s-ar mai intoarce in tara asta intunericita, nerecunoscatoare cu razboinicii luminii care ne-au facut onoarea sa se nasca pe-aici.
Cred, totusi, ca Gigi Becali se-ntoarce negre sit. Nu doar pentru ca are chemarea tarlei in sange, ci pentru ca se afla in Dubai pentru un experiment. In timp ce mafiotul de Giovanni impacheteaza girafe in celula, Gigi testeaza in Dubai parabola biblica a trecerii unei camile prin urechile acului, sa vada daca ajunge in imparatia cerurilor, cum ne asigura Scripturile.
Daca nu, se face iar europarlamentar, asa cum il bate gandul. In caz ca nici asta n-o sa iasa, o sa accepte plictisit scaunul vacant al Suveranului Pontif.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.