Statul va finanta invatamantul postliceal

Statul va finanta invatamantul postliceal

0 119

Potrivit unui comunicat de presa, Guvernul a adoptat la inceputul acestei saptamani o ordonanta pentru modificarea articolelor 51 si 52 din Legea invatamantului nr. 84/1995, referitoare la invatamantul postliceal.


Scolarizarea in invatamantul postliceal de stat va fi finantat din bugetul de stat prin bugetele consiliilor locale, dar poate fi finantata si de catre solicitanti, persoane fizice sau juridice, prin contract incheiat cu unitatea de invatamant care asigura scolarizarea, a decis ?Guvernul.


Astfel, invatamantul postliceal de stat se organizeaza de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) din proprie initiativa, la propunerea autoritatilor publice locale sau la cererea agentilor economici si a altor institutii interesate, in formele de organizare zi, seral si la distanta.


Numarul de locuri pentru invatamantul postliceal finantat de catre solicitanti, persoane fizice sau juridice, se aproba de inspectoratul scolar si se comunica Ministerului Educatiei. Pregatirea prin invatamantul postliceal se realizeaza pe baza standardelor de pregatire profesionala aprobate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, in urma consultarii partenerilor sociali si a validarii acestora de catre comitetele sectoriale.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.