Statiunile Busteni si Azuga au zapada pe partii

Statiunile Busteni si Azuga au zapada pe partii

0 59

Statiunile de pe Valea Prahovei ii asteapta pe turisti cu zapada pe cateva dintre partiile din judet, in ciuda temperaturilor ridicate.
Singura statiune montana din Prahova in care se poate schia deocamdata este Azuga, in timp ce partia Kalinderu din Busteni este pregatita doar pentru cei care vor sa se dea cu sania.

Administratorul partiei Kalinderu, Ion Vasilescu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, ca in partea de jos a acestei partii s-a reusit amenajarea unui strat de 15-20 de centimetri de zapada artificiala, astfel ca turistii se pot da aici cu sania.

Cei care doresc sa schieze in Busteni o pot face in acest moment doar pe partia artificiala din Fun Park-ul din zona, unde mai functioneaza si o sanie-tobogan, o banda cu tubing, un baby lift si un carusel.

Preturile pentru majoritatea acestor instalatii sunt de doi lei, in timp ce pentru sania-tobogan s-a stabilit un tarif de 5 lei.

Pe langa faptul ca pe Kalinderu s-a montat in aceasta vara o instalatie de iluminat nocturn, incepand din acest an, domeniul schiabil de la Busteni a fost extins, aici fiind amenajata si partia Kalinderu II, cu o lungime de 1,1 kilometri si o latime de 70 de metri.

In curand, aceasta va fi data in functiune, Vasilescu precizand ca mai trebuie achizitionate sistemele de protectie cu plase de rezistenta ce vor fi amplasate pe marginea partiei.

Potrivit sefului formatiei Salvamont din Azuga, Alexandru Bartoiu, in acesta statiune se schiaza pe partia Cazacu, atat pe zona de teleschi, cat si pe zona de baby-schi, stratul de zapada artificiala obtinut cu ajutorul celor 12 tunuri fiind de 20-30 de centimetri.

In ceea ce priveste partia Sorica, aici se schiaza doar pe zona de incepatori, stratul de zapada masurand aproximativ 50 de centimetri.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.